Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, Sağlık Bakanlığı tarafından Pazartesi günü koronavirüs aşılama programının açıklanmasının ardından öğretmenlerin aşılanmasıyla ilgili olarak daha detaylı konuşulabileceğini ifade ederek, Nisan ayında okulların açılması hedefinin gündemde olduğunu söyledi.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, BRT ekranlarında yayınlanan ’14. Saat’ adlı programa telefon bağlantısı ile katılarak, açıklamalarda bulundu.

Amcaoğlu, okulların Nisan ayında açılmasının hedefinin ortada olduğunu belirterek, “Nisan ayı hedefi ortada duruyor. Nisan – Mayıs arasındaki 38 günlük test günü, bizim için çok önemli. Önemli olan insanlarımızın çocuklarımızın sağlığı… Okulların en az riskle açılmasını sağlamak ve yüz yüze eğitime başlanması…” dedi.

Sağlık Bakanı Ünal Üstel’in Pazartesi günü aşılama programını açıklamasının ardından öğretmenlerin ve diğer paydaşların aşılanması kapsamındaki çalışmanın detaylı bir şekilde konuşulabileceğini söyleyen Amcaoğlu, bu konudaki planlarını ve programlarını yazılı olarak paylaştıklarını aktardı.

“KORONAVİRÜS VAKA SAYILARINDAKİ 'ZİRVE' BEKLENDİĞİ GÖRÜŞÜ HÂLÂ DAHA HÂKİM”

Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin önerilerinin Sağlık Bakanlığı tarafından Bakanlar Kurulu’nun bilgisine getirileceğini de ifade eden Amcaoğlu, Mart ve Nisan tarihleri arasında Koronavirüs vaka sayılarındaki 'zirve' beklentisi görüşünün sürdüğünü ifade etti.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Amcaoğlu, Bakanlar Kurulu’nun bu toplantının ardından birkaç açıklamada da bulunacağını düşündüğünü dile getirdi.