Olgun Amcaoğlu’ndan Kültür İşbirliği protokolü yorumu: “Çarşı var ya, her şeye karşı… İşte yapılan bu!”

“Çarşı gurubu var ya her şeye karşı… Bu bakış açısıyla bazıları şeytanın avukatlığını yapıyor” diye konuşan Eğitim Bakanı Olgun Amcaoğlu, Türkiye ile imzalanan Kültür İşbirliği protokolünü savundu ve içeriğin kendi sanatçılarımızın üçüncü ülkeler nezdinde faaliyetleri ile tanıtımlarını içerdiğinin altını çizdi.

“Fuat Oktay abimiz… Öyle diyeyim. Samimiyeti ve iyi niyeti gördüm. Ne istediğininiz bildiğiniz sürece herkes sizi anlar” diye konuşan Olgun Amcaoğlu, TC - KKTC Kültür İşbirliği Protokolü konusunda yapılan eleştiriler hakkında “Çarşı gurubu var ya her şeye karşı… Bu bakış açısıyla bazıları şeytanın avukatlığını yapıyor” dedi.

Bakan Olgun Amcaoğlu konu hakkında BRT ekranlarında soru üzerine şöyle dedi;

“Kültür anlaşması, kültürel ilişkilerin geliştirilmesini içeriyor… 18 maddelik. Karışlıklı kültür sanat etkinliklerinin desteklenmesini içeriyor. Tiyatro, opera, bale gibi etkinlikler var. Kendi sanatçılarımızın ürettiklerinin Türkiye pazarında pazarlanması var. Türkiye’nin gücü ile birlikte sanatçılarımızın faaliyeti var, tanıtımı var. Özeti şu ki KKTC’nin kültür ve sanatının Türkiye’nin etkinlik ve olanakları ile birlikte daha çok yelpazeye yayılması var… Buna yönelik adımlar var. Çarşı gurubu var ya her şeye karşı… Bu bakış açısıyla bazıları şeytanın avukatlığını yapıyor…”