Oygar: Aşıdan bağımsız, okulları kademeli açabiliriz

Sağlık Bakanı Deren Oygar, aşıdan bağımsız olarak kurallar koyarak, okulların kademeli olarak açılabileceğini söyledi

Aşı bilgi sisteminin, tanıtıldığı basın toplantısında Sağlık Bakanı Müsteşarı Dr. Düriye Deren Oygar açıklamalarda bulundu.

Dr. Düriye Deren Oygar, yüz yüze eğitimin başlayıp, başlamayacağına ilişkin soruyu yanıtlayarak, aşı programı doğrultusunda hareket ettiklerini ve öğretmenlere de sıra geleceğini söyledi.

Deren Oygar, aşıdan bağımsız olarak kurallar koyarak, okulların kademeli olarak açılabileceğini dile getirdi

12. sınıf öğrencilerin mutlaka ders başı yapması gerektiğini anlatan Oygar, üniversitelerde de uygulamalı olarak eğitimin başlamasının önemine değindi.

Oygar, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin bugün bir araya geleceğini, okulları açarken hangi yöntemin kullanılacağının da tartışılacağını kaydetti.

Ellerindeki aşı sayısına göre aşılama yapıldığından bahseden Oygar, “Dünyada öncelikli aşılaması gereken kişiler 65 yaş üstü kişiler ve kronik hastalar. Belli noktalarda genelde 40 yaş sonrasında kritik görevlerde çalışanlar da ekleniyor. Ölüm olanı en çok 65 yaş üstü ve kronik hastalarda. Aşı ağır hasta olmayı engelliyor. Gönül isterdi ki toplumun yüzde 60’ı aşılayalım da tüm sektörleri ve eğitimi de açabilelim. Programın özü ölümü azaltmak”dedi.

Editör: TE Bilisim