Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Özersay, yaptığı açıklamada Bakanlar Kurulunda çözüme kavuşması gereken hususları aktardı. 

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, sosyal medya üzerinden açıklama yaptı. Özersay açıklamasında, bugün toplanacak olan Bakanlar Kurulunda çözüme kavuşması gereken konuları belirtti. 

Özersay, Covid-19'da artan vaka sayılarının görüşülmesinin yanı sıra ülkeye gelen yolculara uygulanan testlere ilave olarak ülke içinde yaygın rastgele (random) test uygulamasına geçilmesinin değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

"RASTGELE TEST UYGULAMASINA GEÇİLMELİ"

Test kapasitesinin dikkate alınması gerektiğine işaret eden Özersay, "Rastgele test uygulamasının hayata geçirilebilmesi ve gelen yolculardan kaynaklanacak riski azaltabilmek için her gün gelen uçak ve gemi sayılarında bazı kısıtlamalara gidilmesi gerek" diyerek uçakların doluluk oranlarına ve diğer rakamlara da bakılarak karar verilmesi gerektiğine dikkat çekti. 

Özersay, kalabalık alanlar ve etkinlikler konusunda ciddi tedbirler alınmasının önemine değinerek polisin ve belediyelerin ortak çalışarak bu tür yerlerin denetiminin yapılmasını ve tedbirlerin alınması yönünde adımlar atılmasının önemini vurguladı.

"EĞİTİM KONUSU NETLEŞTİRİLMELİ"

Bakanlar Kurulunda konuşulması gereken bir diğer konu olan eğitime de işaret eden Özersay, "Eğitimin hangi şartlarda başlayacağının Eğitim ve Sağlık Bakanlıklarının görüşleri temelinde netleştirilmesi ve bu konuda kamuoyunun bilgilendirilmesi gerekmektedir" dedi.