Öztürkler:“Her değişim, direnç ve baskı ile karşılaşır”

İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler, “Belediyelerin Birleştirilmesine İlişkin (Özel) Yasa Tasarısı”nı oy çokluğuyla ile kabul ederek Meclis Genel Kurula'na sevk edilmesinin ardından gösterilen tepkilere, “Her değişim, mevcut düzenin belli bir direnci ve baskısı ile karşılaşır” sözleriyle yanıt verdi. İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler, bugün sabaha kadar süren görüşmeler sonucunda, İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi’nde, “Belediyelerin Birleştirilmesine İlişkin (Özel) Yasa Tasarısı”nı oy çokluğuyla ile kabul ederek Meclis Genel Kurula'na sevk edilmesi üzerine açıklama yaptı. 

İçişleri Bakanı Öztürkler açıklamasında önemli olan gerçeğini, objektif kriterlere bağlı belediyelerin daha güçlü yapılara kavuşması adına atılacak adımlar ve insanların hak ettiği çağdaş hizmetleri almasını sağlayacak düzenlemelerin yapılması olduğunun altını çizerek, “Her değişim, mevcut düzenin belli bir direnci ve baskısı ile karşılaşır. Esas olan yürütülen çalışmalarımızda ileriye yönelik kazanım ve toplumsal faydanın merkezde olmasıdır. Bu hedefle çalışıyoruz” dedi. 

“EN İYİSİ İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Öztürkler açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Önemli olan gerçekçi, objektif kriterlere bağlı belediyelerimizin daha güçlü yapılara kavuşması adına atılacak adımlar ve insanımızın hak ettiği çağdaş hizmetleri almasını sağlayacak düzenlemelerin yapılmasıdır. Her değişim, mevcut düzenin belli bir direnci ve baskısı ile karşılaşır. Esas olan yürütülen çalışmalarımızda ileriye yönelik kazanım ve toplumsal faydanın merkezde olmasıdır. Bu hedefle çalışıyoruz.  İçişleri Bakanı olarak ilk günden itibaren Ad-hoc komitemizin çalışmalarının ortak akılla ve daha rahat yürütülmesi adına komite çalışmalarına müdahil olmadım. Ad-hoc komitemizin çalışmalarını belirlenen bilimsel ve objektif kriterlere bağlı olarak tamamladığını biliyorum. Tüm emek veren ve eleştiride bulunan arkadaşlara katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Genel kurul aşamasında yasa üzerinde yapılacak tartışmalarla süreç devam edecektir.

Genel kurulda eksik görülen kısım veya eklenmesi uygun görülen konuları dikkate alarak, en iyisi için çalışmaya devam edeceğiz.  Elbette reform sadece yıllardır konuşulan belediyelerin birleştirilmesi konusundan ibaret değildir. Belediyelerin birleştirilmesi reform sürecinin sadece bir bacağıdır. Diğer bacağı da, 51/95 Belediyeler Yasası’nın düzenlenmesidir. Yerel Yönetimler Reformunun bence en önemli bacağı budur. 51/95 Belediyeler Yasası olmazsa reform çalışmaları eksik kalır.  Pazartesinden itibaren 51/95 Belediyeler yasasını görüşmeye başlıyoruz.

27 Kasım seçimlerinden önce bu yasanın bitirilmesi için çalışacağımızı tüm halkımıza taahhüt ediyorum.  Spekülatif ve yanıltıcı bilgilerle belediye emekçilerini korkutarak, insanlarımızı tedirgin etmeyelim. Belediye emekçilerinin ne toplu iş sözleşmelerinden kaynaklanan haklarına, ne de özlük haklarına halel gelmeyecektir. Sendikalarımızla görüşmelerimizde 10-15 yıldır devam eden ciddi sorunların da olduğunu gördük. Bu sorunların çözümü için de hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz.”

 

Editör: TE Bilisim