“Özür dilerim, iş yerim kapalıydı, param yoktu”

Mağusa’da bir marketin kasap reyonundan iki farklı tarihte et çalan ancak üçüncü denemesinde yakayı ele veren Barış Gül, çıkarıldığı mahkemede "özür dilerim, iş yerim kapalıydı, param yoktu' diye kendini savundu.

Mağusa’da bir marketin kasap reyonundan 25 Şubat ve 2 Mart tarihlerinde aldığı toplamda 532 TL değerindeki etleri ödeme yapmadan ceketine saklayarak çıkan ve eşgali belirlenen zanlı Barış Gül, üçüncü denemesinde yakalandı. Polise yapılan şikayet sonrasında yine aynı kasap reyonundan aldığı 207 TL değerindeki etlerle marketten çıkmaya çalışan zanlı, bu kez yakalandı ve polis tarafından tutuklandı. 

Zanlı, “Sirkat” suçlaması ile dün Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarıldı.

Poliste suçunu kabul eden zanlı mahkemede de söz hakkı verilmesi üzerine “özür dilerim. Maddi durumum yoktu. İş yerim kapalıydı, param yoktu” diyerek kendini savundu.

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru İbrahim Çangaroğlu ise mahkemede verdiği ifadesinde, zanlı Barış Gül’ün 25 Şubat 2021 ve 2 Mart 2021 tarihlerinde İlarma isimli marketten toplam değerleri 532 TL olan et ürünlerini ceketinin iç kısmına saklayarak ödeme yapmadan marketten ayrıldığını açıkladı.

Olayın polise 9 Mart 2021 tarihinde bildirildiğini kaydeden Çangaroğlu, soruşturma başlatıldığını aktardı.

Zanlı Gül’ün yine 12 Mart 2021 tarihinde marketten toplam değeri 207 TL olan et ürünlerini ceketinin iç kısmına saklayıp ödeme yapmadan marketten ayrılmak isterken suçüstü tespit edilip tutuklandığını söyleyen Çangaroğlu, yürütülen soruşturmanın tamamlandığını belirterek zanlının teminata bağlanmasını talep etti.

Mahkeme, zanlının yargılanma sürecinde hazır bulunmasını temin etmek maksadı ile yurt dışına çıkışını yasaklayıp, seyahat belgelerine el konulması, KKTC vatandaşı 1 kefilin 50 bin TL kefalet senedi imzalaması koşulu ile serbest bırakılmasına karar verdi.

Kaynak:Kıbrıs Postası