Sağlık Bakanlığı görevinden alınan Ali Pilli, suskunluğunu gazeteci Hüseyin Ekmekçi’ye bozdu…

Görevden alınmasının ardında yatan nedenleri ve yaşadıkları Ekmekçi’ye anlatan Pilli, “Herkes hesabını verecek” dedi.

14 Mart’ta Ulusal Birlik Partisi’nin olağan üstü kurultaya gitmesi için elinden geleni yapacağını açıklayan Pilli, “Başbakan Ersan Saner artık burada oturamaz, oturmamalı” ifadelerini kulandı.

İşte Ali Pilli’nin Hüseyin Ekmekçi’ye anlattıkları…

Bir hafta önce Başbakan Ersan Saner beni çağırdı ‘Ali bey seni seviyorum. İstifa et. Bana zarar veriyorsun, bu ülkeyi yönetemiyorum’ dedi.

Ben de “Bana bunu söylüyorsun ya ben artık seni sevmiyorum. Sen iyi niyetli değilsin. Beni görevden al bu hakkın var” dedim.

Saner ise “Abi ben seni görevden alamam. Seni görevden alırsam partide halk da üstüme gelir” dedi cevabım “Ben ekibimle birlikte çalışmaya devam edeceğim. Sen istersen beni buyur görevden al dedim ve çıktım. O gün köprüler atıldı. O günden sonra aramız hep limoni oldu.

“Ersan Saner beni Erhan Arıklı’ya kurban etti”

Görevden alınacağını kendisinden önce Başbakan Yardımcısı Erhan Arıklı’nın bildiğinden yakınan Pilli, yaşadıklarını şöyle anlattı:

Erhan Arıklı, geçtiğimiz Bakanlar Kurulu’na gelmeden önce bir programda ‘Göreceksiniz pazartesi günü pandemi yönetiminde bir değişiklik olacak’ dedi. Oradan anladım.

Bakanlar Kurulu’nda Erhan Arıklı’nın yüzüme bakıp gülmelerinden görevden alınacağımı anladım. Ama pazartesini bekliyordum.

“Aşı programını tamamlamak istedim… Görevden alındım”

Bende pazartesine kadar 28 belediye başkanı ile hızlı hızlı görüşüp aşı programını bitirip görevden alınacaksam aşı programı bitmiş olsun diye Güzelyurt’ta çalışıyordum.

Orada televizyonun alt yazısından öğrendim görevden alındığımı.

“Arıklı’nın o gülüşünü unutmayacağım…”

Ağrıma giden Erhan Arıklı benim görevden alınacağımı biliyordu ben bilmiyordum.

Ersan Saner beni Arıklı’ya kurban etti. Arıklı, hükümeti bıraktı gitti, Bakanlar Kurulu’na gelmedi aslında sürekli UBP’yi tehdit ederek hükümeti sürdürdü. Kurultay yapmadan seçime gitmek gibi bir düşüncesi var Arıklı’nın. Yarın hükümeti de bozacak. Arıklı’nın o gülüşünü unutmayacağım.

“Başbakan Saner artık burada oturamaz…”

Başbakan Ersan Saner artık burada oturamaz, oturmamalı. Çünkü UBP’lilere samimi değil. Ben kendi görüşümü söyledim diye Başbakan Saner bana ‘Benim ülkeyi yönetmeme engel oluyorsun diyor’

Ben ne dedimse Bilim Kurulu da Sağlık Üst Kurulu da aynı şeyi söyledi.

Basın çalışanlarını aşıladım diye Başbakan Saner beni Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a şikayet etti. Üstelik basıncıları aşılamama değil gidip orada açıklama yapmama bozuldu.

“14 Mart’ta kurultay istiyoruz”

14 Mart’ta kurultay istiyoruz. Gerçek bir kurultay olmalı. Etkiye tepki vereceğim ben bunu hak etmedim. Bu tepkiyi Saner görecek.

“Ben sayın Tatar’dan tek bir şey istedim…”

“Tatar’a kırgınlığınız var mı?” sorusu üzerine konuşan Pilli, şöyle konuştu:

Hiç kimse yokken ben vardım. Biz 10 kişiydik. Kurultaydan önce 10 kişi 12 bin kişiyi aradı. Bu ekipleri ben kurdum. Kurultayda sandık başında yalan dolan olmasın diye ben sandık başı tedbirlerini aldım. Ben sayın Tatar’dan tek bir şey istedim.

Ersin bey eğer görevden alma kararnamemi imzalayacaksanız bunun bana haber verilmeden yapılmasına izin vermeyin dedim.

Tatar kurultaya hazırlanırken yanında ben vardım, başbakan olurken yanında ben vardım. Cumhurbaşkanı olurken yanında ben vardım. Ama ben hep vardım birçoğu sonradan geldi. Ben de bu samimiyeti sayın Tatar’ın bana göstermesini bekledim. 

Cumartesi-Pazar günü müsteşarım aradı ve sayın Tatar görevden alındığımı dahi söylemedi.

“Meğer beni Cuma günü görevden almışlar”

Kendisinin Sağlık Bakanlığı görevinden Cuma günü alındığını anlatan Pilli şöyle konuştu:

Meğer beni Cuma günü görevden almışlar ben cumartesi günü öğrendim. Ve sayın Tatar bana bunu söylemedi.

“14 Mart’ta olağan üstü kurultay olması için elimden geleni yapacağım”

Çok paranız olabilir. Çok yüksek mevkiiniz de olabilir. Ast olan sokağa çıktığınızda yanından geçtiğiniz insanların arkanızdan söylediğidir. Herkes hesabını verecek. 14 Mart’ta olağan üstü kurultay olması için elimden geleni yapacağım.