Sağlık Bakanı Ali Pilli, sınır kapılarının açılması konusuna 14 gün vaka olmaması gibi bir ön şartları olmadığını ifade ederek Rum tarafı ile oturup konuşarak gerekli şartların ortaya koyulması ve anlaşılması durumunda işçiler için kapıları açmaya hazır olduklarını belirtti.

Sağlık Bakanı Ali Pilli Haber Kıbrıs Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Ekmekçi’nin sorularını yanıtladı. Bakan Pilli, “Rum tarafı bizi gölgelemek istiyor, kapıları açmamak için mazeretler üretiyor. 8 Haziran ile ilgili bir karar yoktur. Rum tarafı bunu söylüyor ve mazeretler uyduruyor. Rum tarafı bize “sizde gizli vakalar vardır” diyor. Güneyde halen vakalar çıkıyor, önce kendilerine baksınlar. Onların verdiği verileri biz de onlara vermeye hazırız. Rum tarafı gelsin oturalım konuşalım, şartları ortaya koysunlar işçilerimiz gidip gelsin. Biz kapıların 8’inde açılmasına karşı değiliz. Gelin beraber oturup çözelim diyoruz” diye konuştu.

“Sağlık altyapısının güçlendirilmesi için çalışıyorum” diyen Bakan Pilli, Güzelyurt Hastanesi ve Girne Amerikan Üniversitesi’nden alından hastane için ihaleye çıkılmaya hazırlandığını vurguladı. Bakan Pilli bu iki hastane yapıldıktan sonra eski Girne Hastanesi’nin pandemi hastanesi olarak projelendirilebileceğini söyledi. 2020 sağlık yılı olacak diyen Pilli, idealimiz sağlık alt yapısının bitirilmesidir dedir.

Covid19 sürecinde güzel şeyler yaptık diyen Bakan Pilli, otellerimizi covid19 hastanesine çevirdik gelen turistlere en iyi şekilde baktık ifadelerini kullandı.