Gönyeli’de ikamet eden 74 yaşındaki Süheyla Argüden’in önceki gece kar maskeli iki şahıs tarafından evinin önünden kaçırılıp, öldüresiye dövülmesi olayının soygun amaçlı değil, gözdağı vermek olduğu anlaşıldı.

Saldırganların Süheyla Argüden’in yanında bulunan tabancayı ona doğrultup, “Seni silahınla öldürüp, intihar süsü veririz” ifadelerini kullandıkları bilgisine ulaşıldı.

8 yıl önce eşi Ali Argüden’in Kermiya bölgesindeki evinde elleri, ayakları ve ağzı kravatla kapatılmış bir şekilde ölü bulunması bir hesaplaşmanın devamı olarak şüphe yarattı.

Bu arada meseleyle ilgili çok yönlü soruşturmasını sürdüren polis, dün 5 kişiyi gözaltına aldı.

Öldürülen eşi gibi bağlandı, dövüldü Gönyeli’de ikamet eden Argüden Kuyumculuk’un sahibi 74 yaşındaki Süheyla Argüden, gece saatlerinde kar maskeli iki şahıs tarafından aracından indiği sırada evinin önünden kaçırıldı.

 Önce Dikmen tarafında bulunan bir bölgeye götürülen Argüden, orada ciddi şekilde darp edildi daha sonra ağzı bantlandı, kolları ve ayakları plastik kelepçeyle bağlanıp aracının içinde Alayköy Sanayi bölgesine bırakıldı.

Ağzı koli bandıyla bantlanan, kolları ve ayakları plastik kelepçe ile bağlanan Süheyla Argüden, bırakıldığı yerden gece saat 22.30 sıralarında aracını can havliyle Alayköy Polis Karakolu’na sürdü, polisten yardım istedi. Kuyumcu dükkanının anahtarı araçtan çıktı

Süheyla Argüden, ilk anda polislere olayın bir soygun olduğunu düşündüğünü ve sahibi olduğu Argüden Kuyumculuk’un anahtarını aldıklarını söyledi ancak polis dükkanın anahtarını arabada buldu.

Polis, ayrıca Süheyla Argüden’in polise ulaşabildiği bir buçuk saatlik süreçte, saldırganların vakti olmasına rağmen terminal bölgesinde bulunan ‘Argüden Kuyumculuk’ isimli iş yerinde de herhangi bir soygun girişimi olmamasını da değerlendiriyor.

Buna rağmen polis, dükkanın kilidini değiştirdi ve alarmların yeniden ayarlanmasını sağladı. Polis olayı çok yönlü soruşturuyor Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube ile Cürümleri Önleme Şubesi ekipleri ve Alayköy Polis Karakolu’nda görevli polis ekipleri, olayla ilgili geniş çaplı soruşturmayı sürdürüyor.

Elde edinilen bilgilere göre, saldırganların eşgalleri henüz tespit edilemedi. Öte yandan, Süheyla Argüden’in eşi Kıbrıs’ın tanınmış emlakçı ve kuyumcularından, askeri mahkeme mukayyitliğinden emekli Ali Argüden, 4 Eylül 2012 tarihinde Kermiya bölgesindeki evinde elleri, ayakları ve ağzı kravatla kapatılmış bir şekilde ölü olarak bulunmuştu. Cinayet aydınlatılamamıştı.

kıbrıs gazetesi