Mağusa’da öğle arasında eve gelen eşi ile cinsel ilişkiye girmek isteyince reddedilen Ö.Ö. eşine küfür edip işe gitmeye devam etmesi halinde öldürmekle tehdit ettiği gerekçesi ile tutuklandı.

Zanlı Ö.Ö “Şiddet tehdidi” ve “İthale-i lisan” suçlamaları ile hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlanmasının ardından dün Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarıldı.

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru İbrahim Çangaroğlu mahkemede sunduğu şahadetinde, 8 Ekim 2021 tarihinde zanlı Ö.Ö’nün, iş yerinden öğle arasında eve gelen yeni barıştığı eşi ile cinsel ilişkiye girmek isteyip olumsuz cevap aldığı için işe geri dönenen eşinin iş yerine giderek anahtar aldığı sırada küfrettiğini açıkladı.

Zanlının aynı gün eşinin evinin önüne giderek “işe gitmeye devam edersen seni de iştekileri de öldüreceğim” demek sureti ile şiddet tehdidinde bulunduğunu belirten Çangaroğlu, hakkındaki şikayet nedeni ile aranan zanlının 11 Ekim 2021 tarihinde avukatı ile birlikte polise giderek teslim olduğunu açıkladı.

Zanlının 2020 yılı içerisinde benzer bir suçtan yine teminata bağlandığı bir davası bulunduğunu belirten Çangaroğlu, zanlının hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını kaydederek yargılanma safhasında mahkemede hazır bulunmasını temin etmek maksadı ile teminata bağlanmasını talep etti.

Mahkeme zanlı Ö.Ö’nün  yurt dışına çıkışının yasaklanması, seyahat belgelerine el konulması, haftanın 1 günü en yakın polis karakoluna ispatı vücutta bulunması, 3 bin TL nakdi teminat yatırması, KKTC vatandaşı 1 kefilin 50 bin TL meblağlı kefalet senedi imzalaması koşulu ile yargılanıncaya dek serbest bırakılmasına emir verdi.

KIBRIS POSTASI/NADİRE BAHADİ