12.4.2019 tarihinde saat 23.20 sıralarında Gazimağusa Lefkoşa anayolu üzerinde, Tantura diye bilinen işyeri yakınlarındaki arazide bulunan su rögarı içerisinde gizlenmiş 260 gr ve 390 mg ağırlığında sentetik cannabinoid maddesini almaya gelen kiralık araç içerisindeki zanlı A.A, zanlı H.S ve zanlı Ç.Ç pusuda olan polis ekibi tarafından suçüstü yakalanarak tutuklanmışlardı.

13.4.2019 tarihinde zanlılar uyuşturucu madde tasarrufu suçundan mahkeme huzuruna çıkarılarak üçer gün tutukluluk emri temin edilmişti. 16.4.19 tarihinde ise 8 gün daha tutukluluk emri temin edilmişti. Tahkikatın tamamlanmış olması nedeniyle zanlılar dün teminat maksatları bakımından yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren yargıç Umut İnan, zanlının birini cezaevine gönderirken diğer iki zanlıyı teminata bağladı. Buna göre zanlı A.A’yı 45 günü geçmeyen süreyle hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderirken zanlı  H.S  ile zanlı Ç.Ç’i davaları görüşülünceye değin ada haricine çıkışlarını yasaklayarak kimlik, pasaport ve seyahat belgelerini polise teslimi, 10000’er TL nakdi teminat yatırmaları, birer kişinin Milanobet 50000’er TL şahsi teminat imzalamaları ve haftada bir gün polise ispatı-vücut etmeleri şartıyla serbest kalmalarını emretti. (MHA)

Editör: TE Bilisim