Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra, bugün, uzman doktorlarla birlikte ‘pandemi yönetimi’ konulu bir toplantı yaptı.

Toplantıda, Göğüs Hastalıkları Klinik Şefi Dr. Mustafa Akansoy, Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Selin Bardak Özcem, Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Pembe Derin Oygar, bakanlık Müsteşarı Doç. Dr. Deren Oygar, Yataklı Tedaviler Kurumu Dairesi Müdürü Dr. Cenk Soydan ve Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Adil Özyılkan yer aldı.

ALTUĞRA: PANDEMİ YÖNETİMİNDE HERHANGİ BİR SIKINTI BULUNMAMAKTADIR

Toplantıda konuşan Bakan Altuğra, “Koronavirüs vakalarında tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de bir artış yaşanmaktadır. Ancak hastane ve yoğun bakım yatışlarında, ölümlerde endişe verici bir artış yoktur. Ülkemizde pandemi yönetiminde herhangi bir sıkıntı bulunmamaktadır” dedi.

Altuğra, “Pandemi yönetimi sağlık bakanlığı ve hekimlerle birlikte şekillendirilmiş olup, sürekli olarak takip edilmektedir” ifadelerini kullandı.

Altuğra, Koronavirüs hastalarının ihtiyaç duymaları halinde ‘1102’ veya ‘0533 842 8358’ numaralı telefonları arayarak, doktorlara ulaşabildiklerini hatırlattı.

DR. AKANSOY: GEREKLİ TÜM ÖNLEMLER ALINDI

Göğüs Hastalıkları Klinik Şefi Dr. Mustafa Akansoy toplantıda yaptığı açıklamada, “Hastaneye başvuran hastalar gerek Koronavirüs olması, gerekse başka sağlık şikayetleri olması halinde ilgili branşlardan hem poliklinik hizmeti, hem de gerektiği takdirde izole odalarda hastane yatışı hizmeti alabilmektedirler” diye konuştu.

“Ülkemizde uygulanan bu sistem dünyada da uygulanmaktadır” diyen Akansoy, şöyle devam etti:

“Tüm hastane servislerinde Koronavirüs hastalarının artması durumunda gerekli tüm önlemler alınmıştır. İhtiyaç olması halinde muhtemel artan hasta sayısına hizmet verebilecek izole odalar ayrılmıştır. Pandemi gidişatında farklı bir sürece girilmesi halinde pandemi yönetimi sağlık bakanlığı ve hekimlerle birlikte yeniden şekillendirilecektir.”

DR. ÖZCEM

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Selin Bardak Özcem, Koronavirüs pozitif olan hastaların, şikayetleri olması halinde ve ‘1102’ tarafından gerek görüldüğünde enfeksiyon polikliniğinde muayene edildiğini, hastaya yatış gerekmesi halinde izole odalarda ilgili servislerde tedavi edildiğini kaydetti.

Özcem, acile başvuran hastaların gerek görülmesi halinde ise servislerde yatırıldığını, taburcu edilecek kişilere gerekli tüm önerilerin verildiğini belirtti.

DR. OYGAR: KORONAVİRÜS ŞİKAYETİ İLE GELEN ÇOCUKLARA ENFEKSİYON POLİKLİNİĞİNDE HİZMET VERİLİYOR

Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Pembe Derin Oygar ise, Koronavirüs şikayeti ile gelen çocuklara enfeksiyon polikliniğinde hizmet verilmekte olduğunu, yatışı gereken çocukların izole odalarda çocuk servisinde tedavi edildiklerini, ayrıca başka şikayetlerle başvurup, Koronavirüs testi pozitif çıkan hastaların ilgili branş polikliniklerde hizmet aldıklarını aktardı.