Eğlence Sektörü İnisiyatifi, Sağlık Bakanlığı önünde eylemde

Eğlence sektörü çalışanları, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulunun son kararları protesto etmek amacıyla Sağlık Bakanlığı önünde toplandı.

Eğlence Sektörü İnisiyatifi adı altında bir araya gelen bar, kafe ve restoran sahipleri Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu tarafından açıklanan son kararlara tepki göstermek amacıyla Sağlık Bakanlığı önünde toplandı.

İşletmelerin 21.00'den sonra kapatılmasının Koronavirüs salgınının yayılmasını önleyemeyeceğini savunan sektör çalışanları, denetimlerin artırılarak mekanların açık tutulması gerektiğini ifade ediyor...

"Mantıksızlığa dur de!" sloganlarıyla yola çıkan eylemciler, Sağlık Bakanlığı önüne "Eğlence değil; ekmek kapısı" yazılı pankarlar da astı.

EYLEMCİLER NE DEDİ?

Mr. Joker: “Devlet sadece kapattı, ne ödeme ne destek var”

“Bu haksızlığın karşısında durmaya geldik, adil olmadığını düşünüyoruz. Başkalarının isteğiyle bu kararların alındığını düşünüyoruz. Umarız bir gelişme olur. Eğlence sektöründen ailesini geçiren insanlar var. Şu an hepsi işsiz. Bu kararlar değişmediği sürece bu insanlar işsiz kalmaya devam edecek. Devlet sadece kapattı, ne ödeme ne destek yapılıyor.”

Yusuf Coşkuner: “Virüs müzikten bulaşmıyor”

“Virüs müzikten bulaşmıyor. 40 yıldır bu işi yapıyorum, ilk kez sokağa inme kararı aldık. Salgın var, kapanacaksak kapanacağız ama hepimiz kapanacağız.”

EYLEM BAŞBAKANLIK ÖNÜNE TAŞINIYOR

Eylemciler, Sağlık Bakanı Ali Pilli'nin Bakanlar Kurulu'nda olması nedeniyle eylemi Başbakanlık önüne taşıyacak.

Editör: TE Bilisim