Sağlık çalışanları aşı olmak için Lefkoşa, Girne, Gazimağusa ve Güzelyurt’ta hastanelerin önüne yığıldı
Covid-19’a karşı aşılamada öncelik hakkı olan emekli ve halen aktif görevde olan sağlık çalışanları, aşılarını yaptırmak için bölgelerindeki devlet hastanelerine akın etti.

Maskelerini bir tamam takan sağlık çalışanlarının aşı sırasını beklerken oluşturduğu kuyrukta sosyal mesafe kuralına uymamaları eleştiri konusu oldu. Türkiye Cumhuriyeti tarafından gönderilen ve aşılamada öncelik hakkı olan sağlık çalışanları, dün bölgelerindeki devlet hastanelerine akın etti.
 

Aşıların yapılacağı hastanelerin önünde uzun kuyruklar oluşturan emekli ve halen aktif görevde olan sağlık çalışanlarının maske kuralına uyup, sosyal mesafe kuralına uymaması eleştiri konusu oldu. Lefkoşa’da Acil Durum Hastanesi, Gazimağusa’da Gazimağusa Devlet Hastanesi, Girne’de Dr. Akçiçek Hastanesi, Güzelyurt’ta ise Cengiz Topel Hastanesi’nde aşılarını yaptıracak olan sağlık çalışanlarının sabahın erken saatlerinden itibaren hastanelerin önünde uzun sıra kuyrukları oluşturdu. Bir yandan havanın soğuk olması, bir yandan da aşılama işlemlerinin yavaş ilerlemesi nedeniyle bir an önce içeriye girmek isteyen sağlık çalışanları, sosyal mesafeyi korumayı unuttu.

Sağlık çalışanları tarafından da hiçe sayılan sosyal mesafe kuralları, sosyal medyada da büyük tepki topladı.

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi eski Başhekimi Dr. Bülent Dizdarlı, aşı olmak için bekleyen sağlık çalışanlarının fotoğrafını çekerek kişisel sosyal medya hesabında paylaştı.

Aşı için kuyruk bekleyen çok sayıda sağlık çalışanının olduğuna dikkat çeken Dizdarlı, 3 personelin aşı yapmasını eleştirdi.

Aşı konusunda organizasyon olmamasından yakınan Bülent Dizdarlı, “İşimiz hikaye” yorumunda bulundu.

Kişisel sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Dizdarlı, “Aşı olmaya geldik. İçeride 3 personel dışarıda bir kuyruk. Ne organizasyon ne de plan. İşimiz hikâye...” dedi.

Kaynak:Kıbrıs Gazetesi