Cumhuriyetçi Türk Partisi Erkut Şahali Meclis’te yaptığı konuşmada, “Bu insanların konakladığı otel karantina oteli midir değil midir? Maliye Bakanı söz konusu otelin karantina oteli olmadığını ifade etmiştir” dedi.

Şahali, “Bu memlekette devletin ciddiyetini en fazla diline dolayanlar, devletin irtibatını yerle bir ediyor” diye konuştu.

Başbakan Ersin Tatar’ın dün söylediği ‘siyasetin cilvesi’ sözleri hakkında da konuşan Şahali, “Bizimle cilveleşmeyin sayın Başbakan” dedi.

Turizm Bakanı’nın ‘bu bir siyasi hesaplaşmadır’ sözlerini üzerine de konuşan Şahali, “Hesabınızı devletin makamlarında görmeyin. Sizin siyasi rekabetinizi kamu kaynaklarını tüketerek yapmayın” dedi.

Şahali şu şekilde devam etti:

“Taraftarlarınızı toplayacaksınız ve kendinizi hükümete dayatacaksınız. Başbakanın tavsiyesi üzerine. Bu kadar gayrı ciddi olunmaz.

Size git denmesini beklemeden çekip gidersiniz. Ortağınız bugün meclise de teşrif etmemiş. Ancak bu konuda olgun bir davranış gelmeyeceği çok aşikar. Çekip gitmeyi bilenlerden olmayacaksınız.”

Erkut Şahali akaryakıt zammıyla ilgili de konuştu. 

Şahali'nin akaryakıt zammıyla ilgili yaptığı konuşma sırasında Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy ile kısa süreli bir tartışma da yaşadı.