Sanayi Odası Başkanı Candan Avunduk: “AB’nin bize verdiği aşılar, ‘al da avun’ yaklaşımı”

Sanayi Odası Başkanı Candan Avunduk, AB’nin Kuzey’e verdiği aşı miktarının “al da sus, al da avun” yaklaşımını ortaya koyduğunu savundu. Bu durumun AB’ye güveni daha da sarstığını kaydetti.

Avrupa Birliği’nden (AB) ada geneli için gönderilen aşıların adil dağıtılmadığı gerekçesiyle eleştiriler sürüyor.

Ekonomik Örgütler Platformu (EÖP) altında toplanan Kıbrıs Türk Ticaret Odası, Kıbrıs Türk Sanayi Odası, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği ve Kıbrıs Türk Otelciler Birliği, Avrupa Birliği (AB) tarafından Kıbrıs’ın geneli için gönderilen Koronavirüs aşılarının nüfusa göre adil dağıtılmadığı gerekçesiyle dün eylem düzenledi.

Konuyla ilgili konuşan Sanayi Odası Başkanı Candan Avunduk “Haksızlık annen planı döneminden referandumda başladı. İkincisi yeşil hat tüzüğünü ortaya koydular ama bunun da Güney’de iktidar uygulamıyor. Bunu  da AB’ye şikayet ettik, siyaseten uygulanmadığını söyledik ama buna da sessiz kaldılar” dedi.

Kanal T’de konuşan Sanayi Odası Başkanı Candan Avunduk şöyle dedi;

“Bu silsileler devam ediyor… Bir takım hibe destekler yapılıyor ama minimal… Güneye kıyasla ya da hiç verilmiyor. Artık bıçağın kemiğe dayandığı noktadayız. Toplam miktarın nüfusla orantısı var mı? Ortalama 400 bin aşının geldiğini biliyoruz. Bu bize 24 bin civarında, çeyrek bile değil. Yani al bunu da sesini kes gibi… Göndermiş olmak için… Nasıl adil davrandık diyebilirsiniz? Al oyalan yaklaşımı… Bununla ortaya çıkan durum Kıbrıs Türk halkının AB kurumlarına olan saygısını yitirmesine ve kaygısının artmasına neden oluyor.”