Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Dr. Ahmet Savaşan, 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, Rum liderliğinin mevcut zihniyetinin Kıbrıs’ta paylaşıma dayalı federal bir ortaklığın kurulmasını engellediğine dikkat çekerek, Kıbrıs’ta sürdürülebilir bir anlaşmanın yapılabilmesinin eşit egemenlikten geçtiğine vurgu yaptı.

Kıbrıs Rum Liderliği’nin, Kıbrıs Türk Halkı ile yönetimi ve zenginliği paylaşmak istemediği gerçeği ortada dururken, geçmişte Türk Mukavemet Teşkilatı (TMT) efsanesini var eden mücadeleci ruha, Kıbrıs’taki Türklerin eşitliğini ve egemenliğini korumak ve KKTC’yi güçlendirmek için hala daha ihtiyaç olduğuna işaret eden Ahmet Savaşan, Rum tarafının mevcut BM parametrelerine dönme isteğinin adada statükoyu devam ettirmek çabasından başka bir şey olmadığının altını çizdi.

TATAR VE SANER’İN TUTUMU EZBERLERİ BOZACAK NİTELİKTE…

Başta Cumhurbaşkanı Ersin Tatar olmak üzere iş başında olan Ersan Saner başbakanlığındaki hükümetin, gerek Maraş, gerekse Kıbrıs sorunu konusunda yürüttüğü proaktif politikanın ezberleri bozacak nitelikte olduğuna işaret eden Ahmet Savaşan, bu vizyon sayesinde adada yeni bir dönemin başlayacağına inanç belirtti.

YAŞAMAMIZI, TMT’YE, TÜRK ASKERİNE VE MÜCAHİDE BORÇLUYUZ…

Türk Halkı bu gün Kıbrıs’ta güven içinde yaşıyorsa bunu atalarının verdiği onurlu mücadeleye, Türk Mukavemet Teşkilatı’na ve Türkiye’ye borçlu olduğunun altını çizen Ahmet Savaşan, “Kıbrıs Türk Halkı’nın devletine, Kıbrıs’ın Osmanlılar tarafından fethi ile başlayan, TMT’nin filizlenmesi ile yıllarca süren ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın kurulmasıyla taçlanan şanlı bir direnişin ardından kavuştuğuna” vurgu yaptı.

DEVLETİN GÜÇLENMESİ İÇİN GERÇEKÇİ BİR ÇABA GEREKİYOR…

1 Ağustos’un Kıbrıs Türk Halkı’nın eşit egemen bir halk olarak, özgür ve onurlu yaşamından, Türkiyesinin etkin ve fiili garantisi ile Türk askerinin adadaki varlığından taviz vermeyeceğini Dünya’ya haykırma günü olduğuna işaret eden Ahmet Savaşan, devletin içte ve dışta güçlenmesi için gerçekçi bir çabanın ortaya konulması gerektiğinin de altını çizdi.

İSİMSİZ KAHRAMANLARI RAHMETLE YAD EDİYORUZ…

Toplumsal Varoluş Mücadelesi Önderi Dr. Fazıl Küçük başta olmak üzere, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş ile TMT kurucuları ile geçmişten günümüze onurları ile mücadele veren kahramanların asla unutulmayacağına işaret eden Ahmet Savaşan, “TMT’mizde çok büyük fedakarlıklarla görev yapan ve sessizce hayata veda eden isimsiz kahramanlarımızı rahmetle yâd ediyor, hayattaki TMT’cileri en içten sevgi ve saygılarımızla selamlıyoruz. Ayrıca vatanımızda huzur ve güven içinde yaşamamızın teminatı Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri ile Güvenlik Kuvvetleri Komutanlıklarımıza ve kahraman mensuplarına minnetlerimizi sunarak, Toplumsal Direniş Bayramı’nı kutlarız” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim