30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle mesaj yayımlayan UBP Milletvekili Dr. Ahmet Savaşan, hürriyetine, bağımsızlığına, başı dik ve onurlu yaşama istenç ve iradesine düşkün olan Türk Milleti’nin kazandığı 30 Ağustos Zaferi’nin sadece Türk Milleti’ne değil, hürriyet ve bağımsızlığı için mücadele veren bütün milletlere yol gösterici olduğunu vurguladı.

BİRLİK VE BÜTÜNLÜĞÜN KUTSAL BİR NİŞANI…
“Dünümüzün iman ve iradesinin sembolü olan 30 Ağustos, bugünün esin kaynağı, yarınların ise güvencesidir” ifadelerini kullanan Ahmet Savaşan, 30 Ağustos Zaferi’nin, sadece Türk Milleti’nin değil, hürriyet ve bağımsızlığı için mücadele veren milletlere yol gösterici olduğunun altını çizdi. Savaşan, 30 Ağustos her türlü yoksulluğa ve olumsuz koşula rağmen, yüce Türk Milleti’nin ordusuyla birlikte, adını insanlık tarihine bir kez daha şerefle yazdırdığı bir kahramanlık destanıdır. Bu destan, vatan sevgisi ve üstün cesaretiyle milletini ve vatan topraklarını kanının son damlasına kadar koruyan Türk askerinin kudret ve kahramanlığının göstergesi; aynı zamanda da Türk Milleti’nin birlik ve bütünlüğünün kutsal bir nişanıdır” dedi.

TÜRKİYE EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR…
Savaşan, bir asra yakın, azim, irade ve kararlılıkla çok çalışarak eğitimden, ekonomiye, sağlıktan, bilim ve teknolojiye, sanattan, ticarete ve sanayiye kadar milletçe el ve gönül birliği ile çalışarak bugünlere gelen Türkiye Cumhuriyeti’nin, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ülküsüne bağlılıkla, daha özgür ve daha çağdaş bir ülke olma yolunda emin adımlarla ilerlediğine vurgu yaptı.

KIBRIS TÜRK HALKI KURTULUŞ SAVAŞI’NA BENZER BİR MÜCADELE VERDİ…

Kıbrıs Türk Halkı’nın varoluş mücadelesi ile Kurtuluş Savaşı’nın benzerliklerine dikkati çeken Dr. Ahmet Savaşan, “Kıbrıs Türk Halkı da benzer bir mücadele vererek bağımsızlığını kazanmıştır. Tam her şeyin bittiği düşünülürken azimle örgütlenen direniş, bizi kendi kendimizi yönettiğimiz bir aşamaya ulaştırmıştır. Bizim verdiğimiz mücadelenin tek farkı, Türkiye Cumhuriyeti’nden aldığımız sınırsız ve koşulsuz destektir. Bu destek ise Türk ulusunun ayrılmaz bir parçası olduğumuzun nişanesidir” dedi.

İNANCIMIZ KIBRIS TÜRK HALKINA, GÜVENCEMİZ DE TÜRK ULUSUNADIR…

Değişen dünya koşullarının Kıbrıs Türk Halkı’nın bağımsızlığının uluslararası topluluk tarafından tescillenmesini geciktirmekte olduğunu ancak inanç ve fedakarlıkla sürdürülmekte olan mücadele sayesinde o aşamaya da mutlaka ulaşılacağına inanç belirten Ahmet Savaşan, “bu onurlu yolda inancımız Kıbrıs Türk Halkına, güvenimiz ise Türk ulusunun desteğinedir. Bunu biliyoruz ve bu bilinçle geleceğe emin adımlarla yürüyoruz” dedi.

Savaşan mesajının sonunda, “bu duygu ve düşüncelerle Türk Milleti’nin ayrılmaz bir parçası olarak, başta Cumhuriyetin kurucusu Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk yanı sıra, silah arkadaşlarını, şehitleri ve gazileriyle Kurtuluş Savaşı’nın bütün kahramanlarını minnetle anar, Zafer Bayramı’mızı kutlarım” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim