Başkanlık Divanı seçimi pazartesi gününe ertelendi

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu Meclis Başkanı Teberrüken başkanlığında toplandı. Toplantıda onaya ve bilgiye sunuşlar bölümünde Danışma Kurulunun Meclis Genel Kurulu’nun bugünkü gündeminde bulunan , Başkanlık Divanı seçimlerinin ertlenmesine ilişkin kararı oylanarak, kabul edildi.

Buna göre Başkanlık Divanı seçimleri 11 Ocak’taki birleşimde ele alınacak. 

Meclis Genel Kurulu’nda daha sonra Milletvekillerinin ülke gündemine ilişkin konuşmalarına yer verildi.

İlk konuşmayı yapan TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Hükümetin Pandemi sürecine ilişkin kararlarını eleştirdi.

Hükümetin sürece ilişkin alınan kararlarda etkin olmadığı gibi denetimleri de yerine getiremediğini savunan Özyiğit, halk sağlının herşeyden önce gelmesi gerektiğini söyledi. 

Meclis Başkanlığı seçimi ile ilgili de eleştirilerde bulunan Özyiğit, Ulusal Birlik Partisi’nin önce kendi içindeki sıkıntıları çözmesi gerektiğini söyledi.

Halkın Partisi Milletvekili Gülşah Sanver Manavoğlu da ekonomik belirsizlikler üzerine yaptığı konuşmasında, sıkıntıların aşılmasına odaklanılması gerektiğini söyledi.

Manavoğlu, Meclis Başkanı seçimi ile zaman kaybedildiğini kaydederek, Hükümet partisinin kendi adayına sahip çıkmakta zorluk yaşadığını savundu. 

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman da konuşmasında Meclis Başkanı seçimi konusunda eleştirilerde bulundu.

Erhürman, sonucunun önceden belli olduğu bir seçim üzerinde ısrar edildiğini savundu.

Meclis Başkanının illa ki iktidardan çıkacağına yönelik teamülün bir zorunluluk olmadığını sadece İktidarın çoğunluğunu kullanarak elinde tuttuğu bir makam olduğunu dile getiren Erhürman, buna rağmen yapılan seçimde iktidarın çoğunluğu sağlayamadığını söyledi. 

Erhürman, yaşananların siyasi basiretsizlik olduğunu da ileri sürdü.