Kıbrıs Postası - ÖZEL HABER

Sendikal Platform adına açıklama yapan KTAMS Başkanı Güven Bengihan, protestolu eylemin,  hükümetin pandemi sürecinde “tutarsız” kararlar ürettiği ve özel sektör çalışanlarına karşı “duyarsız” kaldığı gerekçesiyle yapıldığını açıkladı.

Eylem saat 11.00’de başladı.

Türk-Sen Başkanı Arslan Bıçaklı eylem sırasında konuşma gerçekleştirdi.

Bin 500 TL’nin çalışanlara devlet tarafından verilmediğinin altını çizen Bıçaklı, söz konusu miktarı devletin kendi kasasından vermediğini söyledi.

Devletin elini taşın altına koymadığına dikkat çeken Bıçaklı, “Sonra 2 bin TL’ler verilsin ihtiyat sandığından denildi. Çalışanların kendi parasıydı. Burada devlet kasasından bir şey çıktı mı? Hayır” dedi.

Tüm bunların yanı sıra işsizlik ödeneğinin de bin 500 TL’ye düşürüldüğüne vurgu yapan Bıçaklı, devletin bu dönemde hiçbir şey yapmadığını kaydetti.

Devletin, elini işçinin alacağına uzattığını belirten Bıçaklı, işçi çıkarmanın yasak olduğunu fakat işçi çıkarmaların devam ettiğini ifade etti.

“İşçinin maaşından kesilen primleri niye yatırmadınız da sermayeye şans verdiniz? Burada ne yapıldı?” diyen Bıçaklı, her şeyin bedelinin çalışanlara ödetildiğini kaydetti.

Maaşların kesildiğini, belediyelerden de kesinti yapıldığını dile getiren Bıçaklı, “Eğer bir ülkede fedakarlık yapılacaksa herkes fedakarlık yapacak. Sermaye ne fedakarlık yaptı şimdiye kadar? Özel sektörde çalışan insanlar açlığa mahkum edilmiştir. Aileler bin 500 TL ile 3 ay boyunca nasıl geçinecek? Güney’de çalışan insanlar işsiz kaldı. Kaç kuruş katkı verdiniz? Bütün faturayı ödeyen özel sektör çalışanıdır” dedi.

Bıçaklı şu şekilde devam etti: “Nasıl ki ticaret odasına üye olmak zorunludur, o zaman özel sektörde çalışan ve emeği sömürülenler için yasal düzenleme yapılmalıdır.

Bütün faturayı çalışana ödetemezsiniz. Biz özel sektörde çalışan insanlar için mücadeleye devam edeceğiz.

Sendikalaşma için adımlar atılmalıdır aksi takdirde sermaye sömürmeye devam edecek. Bu bir ikaz eylemidir. Bu iş burada bitmez. Bu ikazı anlamazlarsa binlerce kişi geleceğiz.”

Eylem, KTAMS Başkanı Güven Bengihan’ın basın açıklamasının ardından sona erdi.