Sevgilisini aracın içinde yakmakla tehdit ettiği belirtilen şahıs teminatla serbest bırakıldı

Mağusa’da kendisinden ayrılmak isteyen sevgilisini yakacağını söyleyerek şiddet tehdidinde bulunmakla suçlanan Mehmet Açıkgöz teminata bağlanarak serbest bırakıldı.

Mağusa’da kendisinden ayrılmak isteyen sevgilisini araç içinde yakacağını söyleyerek tehdit eden Mehmet Açıkgöz hakkındaki polis soruşturması tamamlandı.

Polis zanlının ayrıca sevgilisi ile cinsel ilişki videolarını yaydığı yönünde de hakkında şikayet bulunduğunu ancak bu yönde henüz bir tespitin olmadığını, zanlıya ait cep telefonunun incelendiğini açıkladı.

Zanlı “Şiddet kullanma tehdidi” suçlaması ile hakkında yürütülen soruşturma kapsamında bugün Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarılarak teminata bağlanıp yargılanıncaya kadar serbest bırakıldı.

ŞİDDET TEHDİDİ SORUŞTURMASI TAMAMLANDI

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Pembe Kavaz mahkemede verdiği ifadesinde, 23 Aralık 2021 tarihinde Mağusa’da faaliyet gösteren bir meyhane içerisinde kendisinden ayrılmak istediği gerekçesiyle kız arkadaşına hitaben “Benden ayrılırsan seni arabanın içerisinde yakarım. Evini yakarım” demek suretiyle şiddet kullanma tehdidinde bulunduğunu açıkladı.

Olayın 23 Aralık 2021 tarihinde polise bildirildiğini ancak müştekinin ifade vermediği için ileri işlem yürütülemediğini belirten Kavaz, müştekinin 24 Aralık 2021 tarihinde yeniden polise gelerek şikayetçi olduğunu söyledi.

Müştekinin ayrıca zanlı ile cinsel birliktelik yaşadıkları videonun zanlı tarafından başkalarına yayıldığını da ifadesinde dile getirdiğini kaydeden Kavaz, aynı tarihte zanlının tespit edilerek tasarrufundaki cep telefonunun emare olarak alındığını ve yine zanlı aynı gün mahkeme huzuruna çıkarılarak aleyhinde 3 günlük tutukluluk süresi temin edildiğini aktardı.

Şiddet kullanma tehdidi suçu ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını kaydeden Kavaz, özel hayatın gizliliğini ihlal ve ifşa etme ile ilgili henüz bu suçun işlendiğini gösteren bir tespite ulaşılamadığını, bu konu ile ilgili veri raporu beklendiğini ifade etti. Kavaz, zanlı Mehmet Açıkgöz’ün teminata bağlanmasını talep etti.

TEMİNATLA SERBEST

Mahkeme, zanlı Mehmet Açıkgöz’ün yurt dışına çıkışının yasaklanması, seyahat belgelerine el konulması, 5 bin TL nakdi teminat yatırması ve KKTC vatandaşı 2 kefilin 50 bin TL meblağlı kefalet senedi imzalaması koşulu ile yargılanıncaya dek serbest bırakılmasına emir verdi.