Sevgilisini darp ettiği için tutuklandı, üzerinden uyuşturucu çıktı

Mağusa’da kendisinden ayrılmak isteyen sevgilisini araç park yerinde darp ettiği gerekçesi ile görgü tanıkları tarafından polise şikayet edilen Cenk Dündarcan’ın tasarrufunda uyuşturucu bulundu, tutuklanan Dündarcan mahkemeye çıkarıldı.

Mağusa’da kendisinden ayrılmak isteyen sevgilisini bir apartmanın araç park yerinde darp ettiği sırada görgü tanıkları tarafından polise şikayet edilen Cenk Dündarcan kız arkadaşını darp ettiği sırada polis ekipleri tarafından tespit edildi.

Tasarrufunda yaklaşık 5 gram hint keneviri türü uyuşturucu madde bulunan Dündarcan, polise psikolojik sorunları olduğu ve sakinleşmek için uyuşturucu kullandığı izahatında bulundu.

Zanlı Dündarcan bugün “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu”, “Darp”, “Uygunsuz tavır hareket” ve “Rahatsızlık” suçlamaları ile bugün Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarıldı.

Mahkeme zanlının soruşturma maksatlı 2 gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

POLİS: MUKAVEMET GÖSTERDİ

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Mahir Türe mahkemede verdiği şahadetinde 21 Aralık 2021 tarihinde Adli Şubeye telefoniyen gelen bir ihbarda Mustafa Kemal Bulvarı’nda bulunan bir apartmanın park alanında bir kadının bir erkek tarafından darp edildiği öğrenildiğini açıkladı.

Ayni gün olay yerine gidildiğinde zanlı Cenk Dündarcan ve zanlının darp ettiği kız arkadaşının olay yerinde tespit edildiğini belirten Türe, zanlı Dündarcan’ın, olay yerinde uygunsuz tavır hareket ve rahatsızlık suçlarını işlemeye devam etmesine müteakip tutuklanmak istendiğini fakat polise mukavemet göstermesi üzerine makul güç kullanılarak tutuklandığını açıkladı. Zanlının müşteki ile birlikte ileri işlem için Adli Şubeye sevk edildiğini belirten Türe, Adli Şube’de zanlı Dündarcan’ın üzerinde yapılan aramada cebinde 5 gr hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduğunu açıkladı.

Zanlının yine Adli Şube tahkikat odası içerisinde polise mukavemet göstermeye devam ederek tutuklandığı için ve konu uyuşturucu olduğuna inanılan maddelerin emare olarak alındığı için başını masanın köşesine vurarak kendisini yaraladığını belirten Türe, ayni gün zanlının yine makul güç kullanılarak Mağusa Devlet Hastanesi Acil Servise tedavi amaçlı götürüldüğünü ve doktor kontrolünden geçirildiğini fakat alnındaki yaraya dikiş atılmasını reddettiğini açıkladı.

Zanlının sakinleşmesi için doktor tarafından kendisine sakinleştirici ilaç verildiğini belirten Türe, soruşturmanın devam ettiğini kaydederek zanlının tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkeme, zanlının soruşturma amaçlı 2 gün tutuklu kalmasına emir verdi.