Haberal Kıbrıslı gazetesinin internet sitesinden yayınladığı haber ülke gündemine bomba gibi düştü.
Haberde, Maliye Bakanı Serdar Denktaş tarafından birçok önemli göreve getirilmiş bir isim olan Hasan Tosunoğlu’nun, Maliye Bakanlığı’ndaki “sıkıntıların aşılması” için Ercan Havalimanı işletmecisi Emrullah Turanlı’dan 750 bin dolar rüşvet istediği iddiası yer aldı.
İşte o haber:

 

TURANLI’DAN DANIŞMANLIK ADI ALTINDA RÜŞVET TALEP EDİLDİ İDDİASI

Maliye Bakanı Serdar Denktaş tarafından önce Kooperatif Merkez Bankası Yönetim Kurulu Başkanlığına daha sonra ise Binboğa Yem Fabrikası ile Zirai Levazım, Makine ve Gıda Pazarlama Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanlığına getirilen Hasan Tosunoğlu, Ercan Devlet Havalimanı İşletmecisi Emrullah Turanlı’dan Maliye Bakanlığı’ndaki sıkıntıların aşılması için 750 bin dolar talep etti.

Tosunoğlu Turanlı’dan Maliye Bakanlığında karşılaştığı sıkıntıların aşılmasında yardımcı olmak için avans olarak da  250 bin dolar aldı..

TOSUNOĞLU DENKTAŞ’A YAKINLIĞI İLE BİLİNİYORDU

Maliye Bakanı Serdar Denktaş’a yakınlığı ile bilinen, DP’nin Merkez Yürütme Kurulunda görev alıp, bir dönem DP milletvekili adayı olarak gösterilen ve Demokrat Parti’de hatırı sayılır bir süre mali işleri de yürüten Hasan Tosunoğlu’nun Ercan Devlet Havalimanı işletmesini yapan Taş-Yapı Direktörü  Emrullah Turanlı’dan Maliye Bakanlığında iş takibi yapmak üzere avans olarak 250 bin dolar karşılığı 950 bin Türk Lirası aldığı ortaya çıktı.

OLAY NASIL GELİŞTİ

Tosunoğlu’nun, dörtlü koalisyon hükümeti döneminde 2018 yılı Şubat ayında İş insanı Emrullah Turanlı ile Ercan Havaalanının yapım ve işletmesinde Maliye bakanlığı ile yaşadığı sorunlarının aşılmasına yardımcı olma vaadiyle görüştüğü ortaya çıktı.

TOSUNOĞLU TURANLI  GÖRÜŞMESİNİN PERDE ARKASI

Uzun bir süre Ercan Havaalanı’nın inşaatının yapım ve işletmesinde güvenilir bahis siteleri

Bakan Denktaş’ın da Hasan Tosunoğlu’na güvenebileceğini Emrullah Turanlı’ya söyleyerek Tosunoğlu ile çalışması için kendisini teşvik ettiği belirtildi.. Bu gelişmenin ardından Tosunoğlu, Turanlı’dan toplamda 750 bin dolar talep etti ve avans olarak da 250 bin dolar aldı.

Turanlı ile KKTC Maliye Bakanlığı’ndan KDV alacağının ödenmesi, CAS Ltd’den kira alacağının tahsil edilmesi ve Askeri yolculara ilişkin olarak Havayolu şirketlerinden ve idareden alacaklarının verilmesi konularında Maliye Bakanlığında yaşanan tıkanıklıkların aşılması konusunda yardımcı olmak üzere anlaşan Tosunoğlu, Emrullah Turanlı’ya bunun danışmanlık hizmetleri adı altında yapılacağını söyledi.

Yapacağı tüm bu işler için Tosunoğlu Turanlı’dan toplamda 750 bin dolar alacaktı.

TOSUNOĞLU DENKTAŞ TARAFINDAN YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINA ATANMIŞTI!

Tosunoğlu Turanlı ile bu görüşmeyi gerçekleştirdiği günlerde Binboğa Yem Fabrikası ile Zirai Levazım, Makine ve Gıda Pazarlama Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı idi. Hakkında birçok iddianın gündemde olmasına rağmen Tosunoğlu Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın isteği ile bu göreve atanmıştı. Tosunoğlu bu göreve atanmadan önce büyük sorunlar yaşanmasına neden olduğu Kooperatif Merkez Bankası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden istifa etmek zorunda kalmıştı.

TOSUNOĞLU BANKAYI BATIRIYORDU

Tosunoğlu bu göreve getirilmesi öncesinde Kooperatif Merkez Bankası Yönetim Kurulu Başkanı iken Bankanın usulsüz ve batık krediler verdiği ve aşırı personel istihdamı ile Bankayı batırma tehlikesine soktuğu yönünde Merkez Bankasının raporu sonrasında kamuoyundan gelen baskılar üzerine istifa etmek zorunda kalmıştı.

kaynak:haberalkıbrıslı

Editör: TE Bilisim