Spor salonları ve bet ofisleri yeniden açıldı

Spor salonları ve bet ofisleri, Bakanlar Kurulunun belirlediği kurallar çerçevesinde bugün yeniden hizmete girdi..

Bakanlar Kurulu’nun aldığı kararlar çerçevesinde bugün bazı açılımlar daha uygulamaya giriyor...

Bet ofislerinde görev yapan çalışanların PCR testlerini tamamlamaları koşuluyla ve Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi'nin aksi yönde bir karar üretmemesi halinde bet ofisleri bugün itibariyle açılıyor. Ancak mekan içerisinde sadece 1/3 oranında oturulabilecek.

Aynı koşulları sağlayan kapalı spor salonları da bugün itibariyle açılıyor...

Yeni açılımlar kapsamında yüzme havuzlarında spor kulüplerinin performans yüzücüleri veya lisanslı yüzücülerin antrenmanlarının da yapılmasına karar verilmişti.

Profesyonel tiyatro ve konser gibi performans sanatçılarının çalışmalarını veya provalarını bireysel olarak yapmaları da uygun görülmüştü.

12’NCİ SINIFLAR 29 MART PAZARTESİ GÜNÜ SEYRELTİLMİŞ OLARAK EĞİTİME BAŞLAYACAK

29 Mart Pazartesi gününden itibaren 12’nci sınıflar seyreltilmiş olarak eğitime başlayacak. Devlet ve özel okullarda, tüm okul öncesi, ilk ve orta eğitimin ise (12. Sınıflar hariç) (dershane, etüt, özel dersler ve kurs faaliyetleri de dahil) çevrim içi (online) olarak 2 Nisan 2021 tarihine kadar devam etmesi kararı alındı. Okulların antijen testleri ile taramaları gerçekleştirilecek. Bu çalışmalar kapsamında 29 Mart tarihinde okulların 12. Sınıflarının açılabilmesi amacıyla 26 Mart Cuma gününe kadar 12. Sınıf öğretmenlerine ve okul çalışanlarına tarama testi yapılacak. 29 Mart Pazartesi günü okulların 12. Sınıfları açılıp öğrencilere PCR testi taraması yapılacak.