Hükümetin Geçitkale Havalimanı’nı İHA ve SİHA’lar için Türk Silahlı Kuvvetleri’ne tahsis etmesine tepki gösterenlere iktidar kanadından en sert tepki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu’ndan geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Sucuoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hep savunmada kalsın, hiçbir hamle yapmasın ama Güney Kıbrıs Rum yönetimi ve Yunanistan askeri coğrafi ve yeraltı kaynaklarının kullanımında istediği her adımı atsın. Kıbrıs Türk'üne reva görülen bu mudur?” diyerek kendilerini eleştirenleri eleştirdi.

Sucuoğlu’nun açıklaması şöyle;

Kıbrıs Rum yönetimi bir süre önce İsrail'den 8 adet İHA satın aldı.
ABD'nin 32 yıldır Rum Yönetimine uyguladığı silah ambargosu bu yıl kaldırıldı.
İtalya, Fransa, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum yönetimi ortak deniz tatbikat yaparken.
Kıbrıs Rum Yönetimi Doğu Akdeniz'deki zengin Hidrokarbon yataklarının neredeyse tamamına sahip çıkmak için komşu ülkelerle anlaşmalar yaparken.
Rum Milli Muhafız Ordusu her türlü modern silah alımıyla güçlendirilirken.
ELAM'ın Türk nefreti tırmanmaya devam ederken.
Geçitkale Hava Limanı'nın İnsansız Hava Araçları ( İHA ) ile Silahlı İnsansız Hava Araçları ( SİHA ) Merkezi yapılması için alınan kararın belli çevreler tarafından eleştirilmesini üzüntüyle izliyoruz.
Hal böyleyken Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hep savunmada kalsın, hiçbir hamle yapmasın ama Güney Kıbrıs Rum yönetimi ve Yunanistan askeri coğrafi ve yeraltı kaynaklarının kullanımında istediği her adımı atsın.
Kıbrıs Türk'üne reva görülen bu mudur?