Gaziantep'te 15 kişinin can verdiği kazada sürücünün ifadesi ortaya çıktı

Gaziantep'te 15 kişinin hayatını kaybettiği kazada gözaltına alınan otobüs şoförü Abdulkadir Memiş adliyeye sevk edildi. Memiş'in ilk ifadesi ortaya çıktı.

Gaziantep'te 15 kişinin hayatını kaybettiği, 31 kişinin de yaralandığı katliam gibi kazada sürücünün ilk ifadesi ortaya çıktı.

Gaziantep-Nizip otoyolunun 18’inci kilometresinde dün saat 11.00 sıralarında kontrolden çıkan otomobil dere yatağına devrildi. Yoldan geçen sürücülerin ihbarı üzerine Kaza yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Bu sırada Şanlıurfa’ya giden İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirleri de kazayı görünce durup olay yerine gitti.

31 YARALI VAR

Ekiplerin kurtarma çalışması sürerken, kaza yerine yaklaşık 200 metre mesafede Özel Diyarbakır Turizm firmasına ait yolcu otobüsü devrildi. Yan yatan otobüs sürüklenerek itfaiye aracı ile ambulans ve bu sırada bölgede bulunan ekipler ile vatandaşlara çarptı. Feci kazada 3 sağlık görevlisi, 3 itfaiye eri ve muhabirler Muhammed Abdulkadir Esen ile Umut Yakup Tanrıöver dahil 15 kişi yaşamını yitirdi, 31 kişi de yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan 9’unun durumunun ağır olduğu, 12 kişinin de taburcu edildiği açıklandı.

GÖZALTINA ALINAN OTOBÜS ŞOFÖRÜ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Kazayla ilgili gözaltına alınan otobüs şoförü Abdulkadir Memiş, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

İLK İFADE ORTAYA ÇIKTI

DHA Temsilcisi Hasan Kırmızıtaş, CNN Türk canlı yayınında şoförün ilk ifadesini anlattı.

Kırmızıtaş, şunları söyledi:

"Dün meydana gelen kazada 15 kişi yaşamını yitirmiş, otobüs şoförü Abdülkadir Memiş’in de bulunduğu 31 kişi yaralanmıştı. Otobüs şoförü tedavisi tamamlandıktan sonra gözaltına alındı. İlçe Jandarma komutanlığında sorgulandıktan sonra adliyeye sevk edildi. Otobüs şoförünün, ekiplerin otoyolda çalışma yaptığını, kaza yaptığını fark ettiğini ancak bir anda direksiyon hakimiyetini kaybettiğini ve otobüsün bir anda devrildiğini, sürüklediğini ve sonrasını hatırlamadığını söylediğini öğrendik. Birden fazla kişinin ölümüne yol açmak suçlaması ile savcılık sorgusunun ardından nöbetçi hakimliğe sevk edilecek, adliyedeki işlemlerinin devam ettiğini söyleyebiliriz. Hayatını kaybedenlerin cenazeleri de Gaziantep Asri Mezarlığı’nda. Şu anda burada kazada hayatını kaybeden 3 sağlık görevlisi ve 3 itfaiye personeli için tören düzenleniyor."

KAMERAMAN: KAÇIN DİYE BAĞIRDIM

Büyükşehir Belediyesi kameramanı Bekir Özdemir, kazadan yaralı kurtuldu:

“Yolda kaza vardı. Yardım etmek için durduk. Araç dereye uçmuştu. Bir cenaze vardı. Yaralıyı çıkartmak için 1 saate yakın uğraştık. Yaralıyı ambulansa yerleştiriyorduk. Ben ambulansın ön tarafından dolandım. Bir ara kafamı kaldırdım. Otobüsün devrilerek geldiğini gördüm. ‘Kaçın’ diye bağırdım. Sonrasını hatırlamıyorum.”

İHA MUHABİRİ UMUT YAKUP TANRIÖVER VE 3 SAĞLIK ÇALIŞANI İÇİN TÖREN

Feci kazada hayatını kaybeden sağlık çalışanları Tuğba Uzdilli, Halil Özden, Abdullah Kütük ile İHA Muhabiri Umut Yakup Tanrıöver için Abdulkadir Yüksel Devlet Hastanesi bahçesinde cenaze töreni düzenlendi. Törene İhlas Haber Ajansı Genel Müdürü Hamit Arvas ile Tanrıöver’in mesai arkadaşları da katıldı.

Öte yandan Umut Yakup Tanrıöver’in cenazesi, öğle namazının ardından Bahattin Nakiboğlu Camii'nde kılınacak cenaze namazı sonrası Zeytinli Mahalle Mezarlığı'nda defnedilecek. Sağlık çalışanlarının cenazelerinin Asri Mezarlık'ta toprağa verileceği öğrenildi.

NURAN TANRIKULU GÖZYAŞLARIYLA TOPRAĞA VERİLDİ

Kazada hayatını kaybedenlerden Nuran Tanrıkulu için Diyarbakır merkeze bağlı Yeniköy Mezarlığı’nda cenaze töreni gerçekleştirildi. Kılınan cenaze namazının ardından Nuran Tanrıkulu’nun cenazesi gözyaşları içinde toprağa verildi.

Öte yandan, kazada hayatını kaybeden Melik Kaya'nın cenazesi de dün akşam Yeniköy Mezarlığı’nda kılınan cenaze namazının ardından defin işlemleri için Mardin’e gönderildi.