Üyesi  olduğumuz  Uluslararası Avrasya Eğitim Sendikaları Birliği’nin 3. Olağan Kongresi 7 Nisan    2021 tarihinde Ankara’da yapıldı. Türkiye, Azerbayca, KKTC, Kırgızistan, Kazakistan, Kosova, Romanya,Makedonya ve Irak olmak üzere 9 ülke eğitim sendika örgütlerinden oluşan UAESB’nin 2 milyonu aşkın üyesi vardır.

     Memur-Sen de, üyesi olduğu bu uluslararası kuruluşun 3.olağan genel kurulunda,Genel Başkanımız Akın Manga tarafından, çevrimiçi katılımla temsil edildi.Divan Başkanlığı’nı Türk Tarım Orman-Sen Genel  Başkanı  Ahmet Demirci’nin yaptığı Genel Kurul’da, U.A.E.S.B’nin Genel Başkanlığı’na yeniden Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan seçilmiştir. Kıbrıs Türk Memur-Sendikası Genel Başkanı  Akın Manga ise Disiplin Kurulu’na seçilmiştir.

   U.A.E.S.E.B Genel Başkanı Talip Geylan yaptığı konuşmada, KKTC  Devleti’nin, müstakil ve bağımsız Devlet olarak tanınması konusunda,tüm ülkelere çağrıda bulundu.Federasyon gibi, zaman kaybından başka bir işe yaramayan çözüm modellerinin sürecinin bittiğini belirten  Talip Geylan, bundan sonra iki egemen Devlet temelinde çözümün  savunulacağını, Doğu Akdeniz’le ilgili her kararın, Türkiye ve KKTC Devletleri’nce birlikte alınacağını vurgulamıştır.

Editör: TE Bilisim