“Tartışmalı atama” Okan Erdemsiz, görevinden istifa ettiğini duyurdu!

LAÜ Mütevelli Heyeti’ne “tartışmalı atama” olarak gündeme gelen Okan Erdemsiz, yaşanan tartışmaların ardından görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Başbakan Yardımcısı Erhan Arıklı’nın LAÜ Mütevelli Heyeti üyeliğine atadığı Okan Erdemsiz, bu görevinden istifa ettiğini duyurdu.

“Sabıkalı atama” olarak gündeme gelen Erdemsiz’in, LAÜ Mütevelli Heyeti’ne atanması, muhalefetin tepkisine neden olmuş ve dün Meclis’te tartışmalar yaşanmasına sebebiyet vermişti.

Dünkü Meclis Genel Kurul oturumunda kürsüye çıkan Erhan Arıklı’nın, “Atamayı yaparak vefa borcumu ödedim… Atadım oldu – bitti. Var mı diyeceğiniz” sözlerinin ardından tartışma çıkmış ve oturuma ara verilmişti.

Okan Erdemsiz, ‘sahte evrak düzenleme/tedavüle sürme’ ve dolandırıcılık suçlarından hüküm giymişti.

Söz konusu atama, Halkın Partisi tarafından da mahkemeye taşınmıştı…

Okan Erdemsiz, görevinden istifa ettiğini, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla, şöyle duyurdu:

“Ben YDP Kurucu üyelerindenim. Amacım Ülkeme ve halkıma hizmet etmektir. Bu Çerçevede şahsi hiç bir makam, mevki ve ikbal beklentim yoktur. Bu güne kadarki çalışmalarım hep bu anlayışla olmuştur. Bu çalışmalarımı ve anlayışımı takdir eden Sayın Genel Başkanım, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Prof. Dr. Erhan Arıklı beni LAÜ Mütevelli heyetine Üye olarak atamayı uygun görmüştür. Bu Atama Beni ve Ailemi onurlandırmış ve gururlandırmıştır. Ancak Geride kalmış talihsiz bir olayı öne çıkararak şahsımı, ailemi. Sayın Genel başkanımı, partimi ve yol arkadaşlarımı tartışma ve rencide etme girişimlerini üzülerek görmekteyim. Bana sahip çıkan, yanımda olan, başta Ailem, Sn Genel Başkanım ve yol arkadaşlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunar, LAÜ mütevelli heyeti üyeliğimden istifa ettiğimi ve bu gör

Editör: TE Bilisim