Başbakan Tatar, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın, “Otur Arap, kalk Arap” ifadesini kınadığını belirtti.

Başbakan Ersin Tatar, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın dün yaptığı açıklamada sarf ettiği, “Otur Arap, kalk Arap” ifadesini kınadığını, Arapların da insan olduğunu vurguladı.

TGRT Haber’e bağlanan Başbakan Tatar, Güney Kıbrıs ile yakın gelecekte bir anlaşma görünmediğine işaret ederek, “Türkiye ile anlaşma içerisinde olarak hakkımızı almak en doğrusu. Bu kararlı adımları net ve kararlı politikasını selamlıyoruz” dedi.

Doğu Akdeniz’de gaz satrancı olduğunun altını çizen Tatar, “Türkiye’nin başarısı bize de yansıyarak herkes payına düşeceğini alacaktır. Kırmızı çizgilerimiz olarak Maraş’ın iadesini hazmedemeyiz” ifadelerini kullandı.

“AKINCI ÇOK YANLIŞ YAPIYOR”

Maraş’ın KKTC sınırları içerisinde olduğunu anımsatan Başbakan, “Sayın Akıncı çok yanlış yapıyor. Son derece sorumsuzluktur. Benim söylediğimde kimse anlamamıştı. Bu ülkede sol kesimde Kıbrıslılığı savunan kendilerine göre milliyetçiliğin bir noktada anlam ifade etmediğini gibi söylemlere yapanları yanına çekmeye çalışıyor” dedi.

“AKINCI, HALKI BİZE KARŞI KIŞKIRTIYOR”

Başbakan Tatar, açıklamalarının bazı bölümlerinde şunlara dikkat çekti:

“Hiç yakışık almadı kim hazırladığıysa oldukça yanlış yaptı özellikle Türkiye ile ilgiliyse oldukça yanlış oldu. Halkı kutuplaştırma amacına yapılmıştır. Kınıyoruz.

Bunu yapmamalıyız. Türkiye ile bağlarımızı güçlendirmek adına ekonomimizi güçlendirmek adına çalışmalar yapıyoruz. Bu şekilde bizi geren açıklamalara hiç gerek yoktur. Kınıyorum.

Sağlık çok önemli evet ama ekonomimizi de ayakta tutmaya çalışmak zorundayız. 2 test ile adaya alıyoruz. Bu işi başarılı bir şekilde yönetiyoruz.

Normalleşme sürecimiz de devam ediyor. Bu süreci çok iyi anladık ve öğrendik. Tabi ki Türkiye’nin de bize destekleriyle başardık.

Akıncı, halkı bize karşı kışkırtıyor.

Hükümeti yıpratmaya çalışıyorlar. Ama biz doğru olanı yaptık bu süreci doğru yönettik”