Başbakan Tatar, Yunanistan’ın Doğu Akdeniz’de gerçekleştirdiği tatbikata ilişkin açıklamalar da bulunarak “Atina’daki gelişmeler uluslararası hukuka aykırıdır” dedi.

Başbakan Ersin Tatar, TRT Haber’de ‘Satır Başı’ adlı programa canlı yayın konuğu oldu. Tatar, Doğu Akdeniz’deki gelişmeleri değerlendirdi.

Atina’dan uluslararası hukuk ihlali yapıldığına dair açıklamalar da bulunan Başbakan Tatar, “Uluslararası hukuka aykırıdır” diyerek Kıbrıs Türk Halkını rahatsız etmeye çalışarak Doğu Akdeniz’deki zenginlikler adına hukuksuz, yetkisiz anlaşmalar yapıldığını ifade etti.

Tatar, Doğu Akdeniz’de yaşanan gelişmelerden oldukça rahatsız olduğunu belirterek, “İki eşit hak var fakat bu adımlar uluslararası hukuka aykırıdır” ifadelerini kullandı.

Başbakan Tatar, Türkiye’nin olası bir durumda karşılık vereceğini dile getirerek Türkiye’ye güvenin sonsuz olduğunu aktardı.

“Biz barıştan ve huzurdan yanayız. Buradaki savaş kimsenin yararına olmayacaktır” diyen Tatar Kıbrıs’ın Türkiye ile hareket ettiğini, Yunanistan’ın gerçekleştirdiği tatbikatın yapılan anlaşmaların açıkça ihlali olduğunun altını çizerek “Anlaşmaların açıkça ihlalidir, hukuksuzluğa gereken cevap veriliyor” dedi.

Doğu Akdeniz’in çok önemli bir bölge olduğunu ifade eden Tatar, Türkiye’nin adımları ile Doğu Akdeniz’de ezberler bozulduğunu vurguladı.