Başbakan Tatar, Ulusal Birlik Partisi - Halkın Partisi hükümetinin güvenoyu alması sonrasında yaptığı açıklamada “tüm milletvekillerine destek versin, vermesin teşekkür etti ve şunları kaydetti:

“Hükümet programının görüşülmesi sırasında yapılan eleştirilerden mutlaka yararlanılacaktır.

41’nci hükümet olarak kalkınma ve reform hükümeti olma hedefi ile yola çıkıyoruz. Ülkemizin yetişmiş insan gücüne, potansiyeline güveniyoruz. Yapılmayanlar, yapılamayanlar vardır. Bunları yapmaya kararlıyız. Ülkemizi bir kalkınma hamlesi içine sokacağız. Ekonomik kalkınma, bu ülke insanının hakkıdır. Güçlü bir Devlet yapısı için, güçlü bir ekonomik, sosyal yapıya sahip olmamız gerektiğinin bilincindeyiz.

Hükümet olarak önümüzde yaklaşık 3 buçuk yıllık bir icraat süresi vardır. Bu süreyi sonuna kadar en iyi şekilde kullanmak, istikrarı sağlamak, halkımızın yararına işler yaparken popülizmden uzak, cesur adımlar atmak kararlılığındayız.

Demokratik, şeffaf, hesap verebilen bir hükümet olacak, Meclis çalışmalarına önem vereceğiz. Sivil toplum kuruluşlarımızı, sendikalarımızı, demokrasimizin önemli unsurları olarak görüyoruz. Projeler yapar, kararlar alır, icraat yaparken onlarla diyalog halinde olacağız.

Turizmi ve Yüksek Öğrenimi ekonomik kalkınmamız için iki lokomotif sektör olarak görüyoruz. Çevreyle kültürel varlıklarımızı en büyük zenginliklerimiz olduğunun farkındalığı içindeyiz Temiz bir çevre, kültür varlıklarımızın korunması öncelik ve önem verdiğimiz konular olacaktır.

Üretici sektörlerimizin sorunlarının aşılması ve desteklenmesi, sağlık ve ulaşımda yaşanan sıkıntıların giderilerek hizmetlerin çağdaş ölçülere yükseltilmesi için yoğun çaba içerisine gireceğiz.

 En büyük destekçimiz ve güvenliğimizin tek teminatı Türkiye ile iyi ilişkilerimizi, kardeşlik bağlarımızı daha da geliştirmek istiyoruz.

Dünyaya kendimizi daha iyi anlatmak, toplantılarına karıldığımız İslam İşbirliği Teşkilatı ile Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nde daha etkin olabilmek hedefindeyiz.

Kıbrıs konusunda halkımızın hak ve hukukunun en iyi şekilde korunması şiarından asla taviz veremeyeceğiz. Federal çözüm modelinin artık tüketildiği ve Rum tarafının bizim kabul edebileceğimiz bir federal çözüm anlayışından çok uzak olduğu gerçeğinden hareketle iki devletli çözüm modelinin gündeme gelmesi için gereken çabayı ortaya koyacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle Ulusal Birlik Partisi –Halkın Partisi koalisyon hükümetinin halkımıza Devletimize hayırlı olmasını diliyor, herkese en derin saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”