Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Ersin Tatar, “ turizmde bir yangın söz konusu olduğunu, turizmcilerin feryat ettiklerini ancak ülkede sorunları çözecek bir hükümet bulunmadığını” söyledi.

“ Turizm fonu ne oldu kaynaklar nereye gitti” diye soran UBP Genel Başkanı Tatar, “ acentelerin turizm teşvik yasası kapsamında alacakları 100 milyonu ödeyen yok, turist sayısında önemli düşüşler var. Uçak fiyatları aldı başını gidiyor. Acenteler, otelciler, restoran sahipleri hükümete gel işletmelerimizin anahtarlarını verelim diye feryat ediyor ama muhatap yok. Sorunlara çözüm arayacak bir hükümet yok. Böyle bir şey olamaz” dedi

UBP Genel Başkanı katıldığı TV programında güncel konulara ilişkin soruları yanıtladı:

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin iyi yönetilmediğine vurgu yapan Tatar, mevcut durumun devam etmesi durumunda özel sektörün öleceğini söyledi. Tatar, Merkez Bankasından sonra Özel Bankalardan da borçlanacağını kaydederek, özel bankalar da parasını devlete verdiğinden dolayı vatandaşa verdiği parayı geri isteyeceğini, sonrasında da kaos ortamının doğacağını kaydetti.

“PROTOKOL 5 SENE OLMALI”

Hükümetin iradesinin olmadığının altını çizen Tatar, ideolojik farklılıkların olduğunu kaydederek, protokolün imzalanmamasında dolayı meydana gelen sıkıntıları da ortaya koydu. Tatar, protokolün imzalanmamasından dolayı para akışının sağlanmadığını, bunun ötesinde ihalelerin yapılamadığını ve ekonominin zincirleme etkilendiğini kaydetti. Hükümetin 1 yıllık protokol istemine Türkiye’nin 3 sene olması konusunda ısrarcı olabileceğini belirten Tatar, protokollerin 5 yıl olması gerektiğini kaydetti ve gerekçe olarak şu ifadeleri kullandı; “Protokoller 5 yıl olmalı. Böyle olursa 7 milyar TL kaynak gelecektir ve bu parayla çok şeyler yapılır. Güven veren unsurlar olur ve ekonomi güçlernir.”

“ADRES, PARTİ MECLİSİ”

Halkın Partisi ile koalisyonla ilgili bir soru üzerine Tatar, hükümetin bozulmadan resmi görüşmelerin olmasının etik olmadığını kaydederek, “ortak dostlarımız var, konuşmalar kulağıma geliyor. Hükümet bozulursa gündeme gelir ama böyle durum olursa parti meclisinden onay lazım. Onay alınırsa yetki verirlerse görüşülüp tekrar meclise götürmek lazım.” Dedi. Tatar, Ulusal Birlik Partisinin seçime hazır olduğunu da vurgulayarak, yapılan anketlerde tek Safirbet başına iktidarın yakalandığının altını çizdi.

“GÖRÜŞMELER BAŞLAMAYACAK”

Kıbrıs meselesini de değerlendiren Tatar sözlerini şöyle tamamladı; “Görüşmeler böyle giderse başlamayacak. Rum , bizim istediğimi temel şeylere evet demeden kendisi için önemli gördüğü her şeyi almak peşindedir. Bazılarını Sayın Akıncı’dan aldı, şimdi gerisini de almak istiyor, bunun için tattiksel işler yapıyor. Buna izin verilmemeldir.

Alternatif çözümler masaya gelmelidir. Bu bize göre AB çatısı altında iki devlet olmalıdır. Burası Avrupa Birliğine yakın. Türkiye’nin hedefi de AB’dir.  Bizim AB’ye müdahil olmamız Türkiye’ye yardımcı unsur olabilir. Kendi devletimize sahip çıkmak lazım. Ortaklık macera demek,ayrı devlet noktasında ısrar etmemiz lazım. İki ayrı devlet olarak barış devam eder. Kosova örneği var. Kosova’da ortaklık olmadığı için ayrı gitti ve tanınma geldi. Biz de halk olarak irademizi ortaya koyarsak adım atarız ve Türkiye’nin garantörlüğü olmazsa olmazımızdır.”