Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Adayı Başbakan Ersin Tatar, Cumhurbaşkanlığı seçim vizyonunu açıkladı.

“Yeni bir Geleceğe Yürüyorüz” sloganıyla düzenlenen etkinlikte konuşan Ersin Tatar, Kıbrıs Türk halkının 100 yıldan fazladır varoluş, özgürlük ve egemenlik mücadelesi verdiğine dikkat çekerek , kurucu cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ve ücüncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun ardından UBP’nin üçüncü Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmek sadece bir gurur meselesi değil, tarihi bir sorumluluktur” şeklinde konuştu.

Ersin Tatar, “ sorumluluğum bilincindeyim beklentilerinizin ne olduğunu biliyorum.Ersin Tatar olarak şu sözü veriyorum, seçildiğim andan itibaren her zaman olduğum gibi halkımla iç içe olmaya devam edeceğim. Kıbrıs Türk halkının sorunlarına somut çözümler bulmak , durmaksızın çalışan bir Cumhurbaşkanı olacağım. Türkiye ile iki kardeş devlet esasına dayalı oalrak karşılıklı sevgi, saygı içersinde işbirliğimizi en ileri noktaya taşıma gayreti içinde bir Cumhurbaşkanı olacağım. Hükümet ile çatışan herşeyden şikayet eden değil sorunlara çözümbulmak için çalışan herkesin, her kesimin Cumhurbaşkanı oalcağım. Ayırmayacak birleştirip, bütünleştireceğim” dedi

UBP lideri ,Kıbrıs Türk halkının kendi toprakları üzerinde barış, huzur, güven ve refah içerisinde yaşaması için mücadele vereceğini de kaydederek, Rum yönetiminin mevcut zihniyeti değişmeden , Kıbrıs’ta iki halkı barışa götürmenin mümkün olmadığına vurgu yaptı.

Tatar, “Ne kendimizi ne de Kıbrıs Türk halkını kandırmaya çalışmayalım.. Kıbrıs Türk halkı iki devletli iki bölgeli, egemen eşitliğe dayalı, her iki tarafın da üzerinde anlaştığı bir çözüne hazırdır böyle bir çözümü kabul etmeyen Rum kesimi ve onun baş destekçisi Yunanistandır. KKTC Cumhurbaşkanı Kıbrıs Türk halkının yararına olmayan bizi 1974 öncesine götürecek hiçbir sözde çözüme evet diyemez Kıbrıs Türk halkı avatan türkiyenin etkin ve filli garantörlüğünden vazgeçemez kendi devletin asla vazgeçmez” şeklinde konuştu.

Ersin Tatar konuşmasında Rum tarafı ile masaya oturmaya hazır olduğunu ancak hedefi, takvimi belli olmayan hiçbir sürecin içerisinde yer almaya niyetinin olmadığını ifade ederek, “halkımıza bir 5 yıl daha kaybettirmeyeceğim” dedi.

UBP Lideri Kapalı Maraş konusunda da değerlendirmelerde bulundu.

Tatar, “ Hedefimiz Kapalı Maraş’ı 1974 öncesi sahiplerine açmak ve özgürleştirmektir . Kapalı Maraş’ın açılması ile ortaya çıkacak refah ve zenginlikten Kıbrıs Türk halkının yararlanmasını sağlamaktır. Maraş’ı uluslararsı hukuka uygun bir biçimde mülk sahiplerinin haklarını gözeterek, devletimizin idaresinde Mağusa Belediyesi’nin bir bölgesi olarak açmak hepiimzin çıkarınadır. Bunun için yol haritamız hazırdır. Kapalı Maraş yakında özgürleşecek, yeniden hayat bulacaktır” dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Türkiye ile olan ilişkilerine de değienen tatar , Türkiye’nin dün olduğu gibi bugün de hayatın her alanında Kıbrıs Tüğrk halkının yanında olmaya devam edeceğini, yeni proje ve işbirliklerinin artarak devam edeceğini belirtti.
Tatar koronavirüs salgını konusunda verdikleri müacadeleye de değinerek , KKTC olarak olayın en başından itibaren halk sağlığpjnı ön planda tutarak gereken karaqrları aldıkları ve almaya devam edeceklerini kaydetti.

Tatar, “Halkımızdan asla gerçekleri saklamadık. Aldığımız her karar bilim insanlarımızla, uzmanlarımızla ve halkımıza istişare içinde aldık. Şeffaf olduk bu dönemde ekonomişzimi de, toplumsal hayatımızı da göz önünde bulundurduk. Panik yapmadan hükümet olma sorumluluğu içinde gelişmelri dikkatle izleyerek adımlarımızı attık.” dedi.

Acil Durum Hastanesi’nin Ekim ayı başında hizmete hazır hale geleceğini de ifade eden Tatar , Lefkoşa’ya yapılacak 500 yataklı hastanenin yapımın gelecek yıl başlancağını ve 3 yıl içinde tamamlancağını söyledi.

Tatar , Doğu Akdeniz’de yaşanan gelişmelere de değinerek, Rum yönetiminin Doğu Akdeniz’de uyguladığı politikaları TC-KKTC düşmanlığı üzerine kurduğunu belirtti.

“ Yunanistan ve Güney Kıbrsı Doğu Akdeniz’de Türkiye’yi yalnızlaştırmak ve Doğu Akdeniz’i KKTC ile Türkiye’ye kapatmak istmektedir. Onlar ne isterlerse yapsınlar . Mavi Vatan bizim için büyük önem taşımaktadır. Mavi Vatan’a sahip çıkmak Kıbrıs Türk halkının refahının, zenginliğinin çocuklarımızın geleceğinin bir gereğidir ” dedi.

UBP Lideri Tatar, halkın icratcı, halkın çıkarlarını savunan bir Cumhurbaşkanı istediğini de belirterek, Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda yapısal bir dönüşüm gerçekleştireceğini belirtti.

Tatar , “2 ayda bir toplanan halk konseyi yapacağız. Meclis’te temsil edilen partilerin kendine yer bulacağı ulusal danışma konseyini hayata geçireceğiz.

Ekonomi, turizm yüksek öğretim konseyleriyle sektör temsilcileri ve uzmanlarını biraraya geitreceğiz, sprocularımızı sanatçılarımızı bilim insanlrımızı Cumhurbaşkanlığı ödülleriyle teşvik edeceğiz” şeklinde konuştu.

Konuşmasının sonunda halka da seslenen Tatar, “ artık hep birlikte yeter deyip ayağa kalkma ve yepyeni bir geleceğe yürüme zamanı. Ortak mücadeleyi hepimizin emeği ile başarıya dönüştüreceğiz” dedi