Başbakan Ersin Tatar, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile yaptıkları görüşmenin ardından basına açıklamada bulundu.

Tatar, Cumhurbaşkanı ile gerçekleştirdikleri görüşmenin ilk bölümünde Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’ın kendilerine bazı bilgiler verdiğini, Bakanlar Kurulu’nda kapalı Maraş’a ilişkin envanter çalışmasının hangi aşamada olduğu, ne niyet edildiği ve nasıl şekillendirileceğinin tartışıldığını ifade etti.

Başbakan Tatar, “Kapalı Maraş’la ilgili geçmişte yapılan değerlendirmeler ve kayıtlardan bazı alıntılar değerlendirilmiştir. Dolayısıyla gelinen aşamada en azından bir istişare noktasında görüşme yapılmıştır ve günün sonunda Cumhurbaşkanlığı makamına duyduğumuz saygı itibariyle mutlaka eğer bazı gelişmeler olacaksa bunları da paylaşmamız gerektiği noktasında anlayış birliği içindeyiz. Bu görüşmenin faydalı yararlı olduğu düşüncesindeyim” dedi.

Cumhurbaşkanı ile başbaşa gerçekleştiği görüşmeyi de değerlendiren Başbakan Tatar, iç meseleleri görüştüklerini, ülkedeki gelişmeler ve hükümetin çalışmaları ile ilgili bazı bilgileri paylaştığını, Cumhurbaşkanı’nın da kendi görüşlerini aktardığını kaydetti.

(BRT)