Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, KKTC’de bulunan Türkiye Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’u kabul etti.

Cumhuriyet Meclisi’nde saat 10.30’da gerçekleşen kabulde,  Selçuk’a  TC Lefkoşa Büyükelçisi Murat Başçeri de eşlik  etti.

Kabulde konuşan Bakan Ziya Selçuk,  KKTC’deki eğitim faaliyetlerini yakından takip ettiklerini kaydetti ve Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun enerjisi, samimi  yaklaşımı ve problem çözücü anlayışının işlerini karşılıklı olarak kolaylaştırdığını söyledi.

Kıbrıs’ın mili dava olarak kendilerinde ayrı bir yere sahip olduğunu dile getiren Selçuk, KKTC ile eğitim alanındaki işbirlikleri ile ilişkilerini güçlendirmek arzusunda olduklarını ifade etti.

Bazı alanlardaki iş birliklerinin sürdüğünü ve bunu derinleştirmek ve ileri götürmek için her  türlü tedbiri almaya hazır olduklarını kaydeden Selçuk, “sizlerin ortaya koyduğu yaklaşım ve burada eğitim kalitesinin artmasına dönük faaliyetler bizim  için de bir çalışma alanı olarak görülebilir” dedi.

Selçuk, buradaki çalışmalarını bugün daha da verimli şekilde sürdüreceklerine inandığını söyledi ve bu çalışmaların devamının takipçisi olacaklarını da belirtti.