“ARKADAŞLARIMIZ GYROCOPTER DÜNYADA OTORİTERDİ, ANCAK SABİT KANATLILARDA ÇOK TECRÜBELİ DEĞİLLER”

Öncelikle kaza-kırım raporunun görülmesi gerektiğini, raporun dışında olan her şeyin spekülasyon olacağını belirten Mustafa Yavuz, “Arkadaşlarımız Gyrocopter konusunda dünyada otoriterdi, ancak sabit kanatlı uçaklarda o kadar tecrübeli değiller, buna rağmen sabit kanatlıya da hakimler” ifadelerini kullandı.

“KUMANDA SİSTEMİ KİLİTLENMİŞ OLABİLİR, UÇAKLAR FABRİKADA TEST EDİLİYOR, AMA UYGULAMADA DA SORUN ÇIKABİLİYOR”

Piste doğru yaklaşılırken, kontrolün kaybedildiğinden söz edildiğini işaret eden Yavuz, “Eğer öyle bir şey olduysa, benim tahminim; kumanda sistemi kilitli kalmış olabilir” şeklinde konuştu.

Uçağın yeni olduğunu, İtalya’dan alınan bir uçak olduğunu işaret eden Mustafa Yavuz, “Uçak fabrikada test ediliyor, ama uygulamada da sorunlar çıkabiliyor” dedi.

“KİLİTLENMİŞ MEKANİK VEYA ELEKTRONİK SİSTEM OLUP OLMADIĞINA BAKILIR”

“Arkadaşlarımızın neden en verimli çağlarında böyle bir kaza ile karşılaştıklarını bilmek istiyoruz” ifadelerini kullanan Yavuz, bütün havacılık dünyasının çokta olduğunun altını çizerek, Türkiye Hava Sporları Federasyonu Gyrocopter Branş Başkanlığını hayatını kaybeden Hakan Çetinkaya’dan devraldığını dile getirdi.

Türkiye Hava Sporları Federasyonu’nun da konuyla ilgili bilgi topladığını aktaran Mustafa Yavuz, “Kazanın nedenini öğrenmek için nasıl bir yol izlenecek?” sorusuna ise, “Kilitlenmiş mekanik veya elektronik sistem olup olmadığına bakılır, kumanda sistemine bakılabilir. Kaza-kırım raporunu gördükten sonra sebebi anlaşılır” diyerek sözlerini noktaladı.