Tecavüzü polise şikayet etmek yerine, tecavüz zanlısını kendileri cezalandırmaya çalıştılar

Dipkarpaz’da meydana gelen tecavüz olayı soruşturmasında küçük kızı rahatsız ettiği gerekçesi ile tecavüz zanlısı S.Ç’yi 2020 yılı Kasım ayında kaçırıp darp ettikleri ortaya çıkan Diyar Coşkun ile Taner Akın tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı.

Polisin Dipkarpaz’da meydana gelen tecavüz soruşturmasında yeni detaylar ortaya çıktı.

Yürütülen soruşturmada Diyar Coşkun ile Taner Akın’ın, tecavüz zanlısı S.Ç’yi küçük kızla ilişkiye girdiklerini öğrendikten sonra, kızı rahatsız ettiği gerekçesi ile zorla kaçırıp ciddi şekilde darp ettikleri ortaya çıktı.

2020 Kasım ayı içerisinde S.Ç’yi kaçırıp sopalarla döven ardından da polise gitmesi halinde öldürmekle tehdit ettiği iddia edilen Diyar Coşkun ile Taner Akın polis tarafından tutuklandı.

Zanlılar dün “Zorla insan kaçırma”, “Şiddet tehdidi”, “Ciddi darp”, “Özel hayatın gizliliğini ihlal etme”, “Tecavüzkar alet taşıma” suçlamaları ile İskele Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarıldı.

KAÇIRIP SOPALARLA DÖVDÜLER, CEP TELEFONUNA ÇEKTİLER

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Akın Türet mahkemede verdiği ifadesinde, zanlı Diyar Coşkun ile Taner Akın’ın 25 Kasım 2020’de saat 20:10 sıralarında Dipkarpaz’da akrabaları olan kızı rahatsız ettiği gerekçesi ile S.Ç’yi, Dipkarpaz’da su deposu bölgesinden Erkan Coşkun’a ait araç ile Şelonez bölgesi olarak bilinen bölgeye kaçırıp ahşap sopa ve elleri ile ayaklarıyla ciddi şekilde darp ettiklerini açıkladı.

Zanlıların o anları cep telefonu ile de video kaydı aldıklarını belirten Türet, zanlıların S.Ç’ye hitaben “polise gidersen seni öldürürüz” diyerek şiddet tehdidinde bulunduklarını açıkladı.

Zanlıların cep telefonlarının ve S.Ç’nin kaçırıldığı aracın emare alındığını kaydeden Türet, 30 Mart 2021 tarihinde polise yapılan şikayet üzerine her iki zanlının da tutuklandığını açıkladı.

Zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını kaydeden Türet teminat talebinde bulundu.

TUTUKSUZ YARGILANACAKLAR

Mahkeme zanlıların yurt dışına çıkışlarının yasaklanması, seyahat belgelerine el konulması, 5’er bin TL nakdi teminat yatırmaları, 100’er bin TL şahsi kefalet uygulamaları, KKTC vatandaşı 2 kefilin 50’şer bin TL kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.

Kaynak:Kıbrıs Postası