TÜKETİCİLER DERNEĞİ KKTC VE TC HÜKÜMETLERİNE UYARI

PAHALILAĞA SON VERİNİZ

TÜKETİCİLER DERNEĞİ B A S I N B İ L D İ R İ S İ 12 EYLÜL 2021

Beş yılda beş kez hükümet değişikliği sonucu Derneğimizin tüketicilerin sorunlarına çözüm getirmek için muhatap bulamadığı bir parlamenter sistemde tüketiciler bugün korumasız bırakıldıkları “Fiyat Anarşisne” isyan etmiş bulunmaktadırlar.

Derneğimizin yoğun tepkiler aldığı bu ortamda tüketicilerden gelen feryada daha fazla seyirci kalmayacaktır. Bu konuda 3 ve 10 Eylül Cuma günü yapmış olduğu yönetim kurulu toplantılarında gerekli eylem ve girişim kararlarını almış olup KKTC genelinde tüketiciler ile birlikte şok eylemler başlatacaktır.

Derneğimiz tüketicileri serbest piyasada fırsatçıların insafına bırakmayacağını ve bunun için acil müdahalede bulunması için Ekonomi ve Enerji Bakanlığına son kez çağrı yapmaktadır.

Döviz kurlarında önceki düşüşe rağmen indirim yapmayan ticaret erbabı ve toptancılara mal bulmuş mağrubi gibi fiyatlarda artış ve vurgun yapmalarına duyarsız kalmakta olan hükümeti “Mal ve Hizmetler Yasası ile Rekabet Yasası” kapsamında “Stokçuluk, Monopol ve Fahiş Kar Payları” için gerekli cezai yaptırımların uygulanması için Derneğimiz uyarmaktadır.

Piyasada yaşanmakta olan fiyat anarşisi tüketicileri isyan ettirecek boyuta ulaşmış olup pahalılığa karşı radikal önlemelerin alınmasını sağlamak için Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı acil olarak “Sosyal Ekonomik Konseyi” Devlet Planlama Örgütü başkanlığında toplantıya çağırması ve süratle Türkiye ile “Ekonomik Entegrasyona” gidilmesi için çağrı yapmaktadır.

AB Gümrük Birliği mevzuatı kapsamında Güney Kıbrıs’a TC menşeli ürünlere gümrük muafiyeti tanınırken KKTC bu ürünlerin vergilendirilerek gelmesini Derneğimiz kabul edilemez bir siyasi ve ekonomik gaf olarak görmekte ve öncelikle KKTC ve TC hükümetleri nezdinde şiddetle protesto etmektedir.