Turizm Üst Kurulu’nda gündem 'serbest dolaşım', hedef Mayıs

Turizm Bakanlığı bünyesinde kurulan “Turizm Üst Kurulu” yarın genişletilmiş heyet temsilcileriyle ikinci toplantısını yapacak; genişletildiği öğrenilen kurulda tüm paydaşların bir arada olması hedefleniyor…

Mart ayı ortasında kurulduğu açıklanan Turizm Üst Kurulu, yarın (6 Nisan Salı) ikinci toplantısını yapacak.

12 Nisan’da başlayacak açılmanın yanı sıra özellikle Mayıs ayı ve sonrası döneme ilişkin beklenti, hedef ve uygulanabilirlik masaya yatırılacak.

Kıbrıs Postası’nın edindiği bilgiye göre ikinci kez toplanacak kurulda heyet de genişledi, yeni paydaşlar da iskemle çekti.

Bunlar arasında Kuzey Kıbrıs Turkcell gibi kurumların yanı sıra havayolu şirketleri ve toplu taşımacılık sektörü temsilcileri de var.

Kurulun yarınki toplantısında Mayıs ayı sonrası sezon döneminde “aşılı olan” ve “çift PCR test sonuçlarıyla” özellikle Türkiye’den ülkemize gelecek misafirlerin “serbest dolaşımı” konusu var.

Turizm Üst Kurulu sayesinde turizmle ilgili konuların Sağlık Bakanlığı ve Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi ile daha koordineli yapılmasının yanı sıra tüm paydaşların da katılımı ile “kapsayıcılık”, “sağlıklı ve verimli bir turizm” hedefleniyor.

Kaynak:Kıbrıs Postası 

Editör: TE Bilisim