Tüm dünya bilsin ki, Kıbrıs adası üzerinde yazılacak olan kaderi anca biz belirleriz! Başlayacak olan Cenevre görüşmelerinde kalem ne Rum’un, ne Yunan’ın ne İngiliz’in ne de Amerika’nın elindedir. Görüşmelerin adı ne olursa olsun ister Cenevre, ister New York, ister başka bir şey… Asıl bilinmesi gereken, artık adadaki Türk soydaşlarımızın yalnız olmadığıdır! Rum-Yunan ikilisinin dünyanın gözünün içine baka baka sergilediği vahşet ve soykırımı anlatmaya gerek yoktur. Türk soydaşlarımıza yaşatılan soykırım ve vahşetin bizzat şahitleri olarak yaptıklarınız her gün gözümüzün önündedir, aklımızdan çıkmadı bilesiniz. Yaptıklarınızı ve yaşattırdıklarınızı bir gün bile unutmadık unutturmayacağızda… Tüm yaşattırdıklarınıza rağmen bir de dönüp çaresiz kalan Türk toplumu ile alay edip dalga geçtiniz. En büyük yanılgıyı Türkiye’nin yaptıklarınız karşısında sessiz kalıp sabırlı olduğunda yaşadınız. Tam da orda yanıldınız! Kendinizi buna öyle bir inandırdınız ki bestekar olup şarkılar yazdınız. Vahşetinizi Türk soydaşlarımıza yaşatırken  “Bekledimde gelmedin” şarkısını söyleyerek dalga geçer alay ederdiniz. Ama yanıldınız ve işte hazin son, BİZ geldik! Destan yazdık gördünüz! Yaşattırdığınız soykırımı, vahşeti de bitirdik. Başta Kıbrıs Türk toplumu ve genelde adaya barışı ve huzuru getirdik.

Her çekilen eziyet ve cefanın bir ödülü vardır. Bizler Türk soydaşlarımıza armağan olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet’i devletini merhum liderlerimiz Dr. Fazıl Küçük ve Rauf Raif Denktaş ile birlikte kurduk. Bu devlete kanımızın sonuna kadar sahip çıkacağız. Buradan Rum-Yunan ikilisine sesleniyorum geri dönmedik buradayız bilesiniz. Çocuklarımıza ve torunlarımızla birlikte Türk Barış Kuvvetleri Derneği camiasında en az adada10.000 kişilik bir aileyiz gerisini siz düşünün.

Son olarak Sayın Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a da buradan seslenmek istiyorum. Cenevre görüşmelerinde fiziki olarak yanında olamasak da bilmeni isterim ki kesinlikle yalnız değilsin! Türk Barış Kuvvetleri Gaziler ve Aileleri seninle beraberdir.  Sayın Cumhurbaşkanım hep birlikte kurduğumuz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devleti’ni en iyi şekilde temsil edeceğinizden ve koruyup kollayacağınızdan eminiz. Sizinle gurur duyuyor ve Cenevre’de vereceğiniz mücadeleden dolayı şimdiden teşekkür ederiz…

Türk Barış Kuvvetleri Gaziler ve Aileleri Genel Başkanı

Kadir DEDEOĞLU