Türkiye'deki orman yangınlarında son durum

Aydın ve Denizli'deki yangınlar kontrol altına alındı. Antalya, Muğla ve Isparta'daki orman yangınlarına müdahale ise sürüyor.

Aydın ve Denizli'deki yangınlar kontrol altına alındı. Antalya, Muğla ve Isparta'daki orman yangınlarına müdahale ise sürüyor. Muğla'da alevlerin Milas ilçesindeki Türkevleri bölgesindeki yerleşim yerlerine yaklaştığı bildirildi. Bölgede tahliye hazırlıkları başladı.

Yangınla mücadele 3 ilde devam ediyor: Antalya, Muğla ve Isparta...

Söndürme çalışmalarına 16 uçak ve 51 helikopter ile havadan destek veriliyor.

Aydın ve Denizli'deki orman yangınları ise kontrol altına alındı.Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Hulusi Arat, yangının yerleşim yerlerine zarar vermediğini ifade ederek, "Hasar tespit çalışmaları henüz tam yapılmadı ama ilk aldığımız bilgilere göre önemli bir yerleşim yerlerine zararı yok. Yalnız, ormanlar büyük zarar gördü" dedi.

Dün Bozdoğan'ın Başalan Mahallesi'nde orman yangını çıkmış, yangın Muğla'nın Kavaklıdere ilçesine kadar ulaşmıştı. Denizli'nin Buldan ilçesinde çıkan orman yangını da büyük oranda kontrol altına alındı.

Jandarma ve polis ekipleri, bölgede güvenlik önlemlerini sürdürürken yetkili olmayanların bölgeye girişine izin vermiyor. İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı TOMA'lar da alevlere müdahalede bulunuyor.

ANTALYA

Gündoğmuş ilçesindeki orman yangınını söndürme çalışmaları gece boyunca sürdü. Sarp bölgede yer aldığı için alevlere müdahale güçlükle yürütülüyor. Alevler ilçe merkezini de tehdit ettiği için Gündoğmuş ilçe merkezi tedbir amaçlı boşaltıldı.

Yüksek sıcaklık, düşük nem ve kuvvetli rüzgar nedeniyle yayılan alevler, Ortakonuş'un yanı sıra Çarızözü, Senir, Narağacı, Balkaya ve Ümütlü mahallerine de sıçradı.

Manavgat ilçesindeki yangına da müdahale sürüyor. Orman yangını, Beydiğin, Çardak mahalleleri ile Kızıldağ çevresinde etkili oluyor.

Ekipler gece boyunca arazöz ve itfaiye araçlarıyla söndürme çalışmalarını sürdürdü, havadan müdahale devam ediyor.

Orman yangınları yaban hayatını da etkiledi.

Akseki'de ise süren yangınların yerleşim yerlerin tehdit etmediği bildirildi. Akseki Kaymakamı Volkan Hülür, "Sadece Gülen Dağ'da devam eden bir yangın var. Alevlerin yerleşim alanına sıçramaması için şerit açtık, havadan da müdahale sürüyor" dedi.

Yangında en fazla Kepezbeleni Mahallesi'nin zarar gördüğünü anımsatan Hülür, burada vatandaşların gerekli ihtiyaçlarının giderildiğini kaydetti.

MUĞLA

Muğla'nın Milas ve Bodrum ilçelerinde de yangın sürüyor. Bodrum Yeniköy'de alevlere müdahale ediliyor. İki ilçe arasındaki Mazı'yı saran alevler rüzgarın etkisiyle Çökertme mahallesine taşındı. Jandarmanın uyarılarının ardından halk tahliye edildi.

Bozolan, Fesleğen, Gökbel ve Türkevleri mahalleleri de alevlerden etkilendi. Yerleşim yerlerine de sıçrayan yangında bazı evler kullanılamaz hale geldi. Türkevleri sitesinde tahliye hazırlıkları yapıldığı bildirildi.

Marmaris Hisarönü köyünde alevler azalsa da tehlike geçmiş değil. Öğle saatlerinde rüzgarın artmasıyla alevlerin yeniden artabileceği belirtiliyor. ISPARTA

Isparta'nın Sütçüler ilçesinde çıkan orman yangının kontrol altına alınması için çalışma yürütülüyor.

Çandır Köyü Yazılı Kanyon Tabiat Parkı mevkisindeki ormanlık alanda çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı.

Ekipler gece boyunca arazöz ve itfaiye araçlarıyla söndürme çalışmalarını sürdürdü, havadan müdahale devam ediyor.

Çandır Köyü ile Yıldız ve Camili mahallerinin çevresinde etkili olan yangının bir an önce kontrol altına alınması için mücadele ediliyor.

Editör: TE Bilisim