TC Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ilk ziyaretini Meclis Başkanı Önder Sennaroğlu’na gerçekleştirdi. Kabulde konuşan Çavuşoğlu, başta Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile olmak üzere, gayrı resmi konferansta hangi adımların atılabileceği konularını değerlendireceklerini ifade etti.

KKTC’ye gelen Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ilk olarak görevine yeni başlayan Cumhuriyet Meclisi Başkanı Önder Sennaroğlu’nu ziyaret etti.

Sennaroğlu’nu Meclis Başkanlığı görevine seçilmesinden dolayı tebrik eden Çavuşoğlu, Meclis Divanı’na seçilen diğer isimleri de kutladı.

Çavuşoğlu, “KKTC’yi ziyaret ederek, hem sizlere başarılar dilemek istedik, hem de şu Koronavirüs salgını döneminde hükümeti ziyaret etmek istedik. Kıbrıs Türk halkının beklentileri noktasında Türkiye Cumhuriyeti’nin desteği tamdır” dedi.

Öte yandan Kıbrıs sorununa ilişkin de bir dizi temas gerçekleştireceğini belirten Çavuşoğlu, “BM’nin, bizim teklif ettiğimiz üzere 5+1 Gayrı resmi Konferans düzenleme gayretleri hızlandı. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da müzakere sürecinde hangi adımları atabileceğimizi, burada, başta Sayın Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ve müzakere heyetinin üyeleriyle değerlendirme yapacağız” şeklinde konuştu.

Çavuşoğlu son olarak; Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve TBMM Başkanı Şentop’un selamlarını, tüm Milletvekilleri’ne iletti.