UBP – PM, tüzük değişikliğini onayladı… Töre: “Bu oylama geçersiz”

UBP Parti Meclisi, tüzük değişikliğini oy çokluğuyla onayladı. Bazı vekiller, oylamanın geçersiz olduğunu, şike yapıldığını öne sürdü.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Parti Meclisi, tüzük değişikliğini oy çokluğuyla onayladı.

97 kişinin oy kullandığı, 23 kişinin ise oylamaya katılmadığı tüzük değişikliğiyle ilgili konuşan UBP’li vekiller Hasan Taçoy ile Zorlu Töre, oylamanın geçersiz olduğunu savundu.

Zorlu Töre, iki oylama yapıldığını ve ilk oylamada ‘hayır’ın çoğunlukta çıktığını, ancak yönetimin bir oylama daha yapmak istediğini ve yapılan oylamada isimler okunarak oyların sorulduğunu, bu kapsamda da ‘evet’ yanıtının çoğunlukta çıktığını ifade etti.

Töre, “Geçerli bir oylama yapılmadı. İlk oylama ‘hayır’ çıkınca ikinci oylamayı isimler okunarak yaptılar. İkinci oylamanın yapılmasıyla, 20 kişi oy vermek istemediğini belirterek salonu terk etti” dedi.

Töre, oylamada “büyük bir şike yapıldığını” ifade ederek, “Kurultay iki ilçede değil tek ilçede olur. İki ilçede yapılması, siyasi parti yasasına aykırıdır. Zorlama ile bu iş olmaz. Genel Başkana yakıştıramadım” ifadelerini kullandı.

Hasan Taçoy ise, “Meclis’te de bir değişiklik olacağında oy birliğiyle geçer ama kapalı oylama yapıldığında sonuç farklı olur. İkinci oylama da kapalı olsa, sonuç değişirdi” dedi.

Taçoy, ‘hayır’ oyu kullandığını da belirtti.