Ulusal Birlik Partisi Genel Başkan Vekili Ersan Saner, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın ikinci kez hükümeti kurma görevini almasının ardından YDP ve DP ile hükümeti kurma konusunda yapılan görüşmelerin olumlu sonuçlandığını söyledi.

DP ile YPD ile yapılan görüşmelerin ardından yeni br hükümetin oluşturuması için üç parti olarak ortak bir mutabakata vardıklarını açıklayan Saner, ülkenin içinde bulunduğu şartlaları çok iyi bildiklerini ve bundan dolayı da biran önce bir hükümetin kurulması adına çok özverli bir çalışma gerçekleştirerirek yeni bir hükümetin oluşumu yaptıklarını anlattı. 

Saner, “amacımız ülekemizi daha ileriye gitmesidir”diyerek, KKTC’ye hep birlikte daha ileriye taşınacaklarına inanç belirtti.

“Dünyayı saran pandemi ülkemizde çok az sayıda olması bizim için büyük bir başarıdır” diyen Saner, üç parti bütün imkanlarını seferber ederek birhükümet protokolü hazırladıklarını ve amaçlarının KKTC halkına en iyi hizmeti sunmak olduğunu söyledi. 

Demokrat Parti Genel Başkanı Fikri Ataoğlu da, iki ayı aşkın bir süredir memlektin hükümetsiz olduğunu ve bunun sıkıntılarının hep birlikte yaşadıklarını anlattı.

Gerek pandemi, gerekse de ekonomik skıntıları düşünerek biran önce alternatif hükümetin oluşması yönünde çalıştıklarını söyleyen Ataoğlu, DP olarak ellerini taşın altına koyduklarınıu ve üçlü bir koalisyon hükümetine onay verdiklerini dile getirdi. Topluma yararlı olunacak icraatlara katkı sağlama istediklerini dile getiren Ataoğlu, üçü koalisyon hükümetinin hayırlı olmasını temenni etti. 

eniden Doğuş Partisi Genel Başkanı Erhan Arıklı ise, uzun süredir bir hükümet boşluğu olduğunu ve tüm alternatiflerin denendiğini anlattı.

Yeni oluşturulan üçlü koalisyonu ile hükümet boşluğunun ortadan kalktığını anlatan Arıklı, bu üçlü koalisyonu hükümetinin erken seçim alternatifi ile kurulduğunu ifade ederek, muhalefet partilerne bu hükümete destek vermesi çağırısında bulundu. Arıklı, birlik beraberlik içerisinde hareket ederek ülkenin içinden geçtiği darboğazdan kurtulması gerektiğini söyledi ve muhalefete bu protoklü birlikte uygulanması çağrısında da bulundu. 

Editör: TE Bilisim