Özdemir Berova: “UBP birliğini ve beraberliğini koruyabilecek güçte bir partidir”

UBP Milletvekili Özdemir Berova, Hüseyin Özgürgün’ün istifasının Meclis’te ‘ret’ oyu alması hakkında açıklamalar yaparak, bir Milletvekilinin, halktan seçilen bir kişinin, görevine son verilmesi halk tarafından olur” dedi. Berova, “UBP birliğini ve beraberliğini koruyabilecek güçte bir partidir” ifadelerini de kullandı.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Özdemir Berova, BRT ekranlarında yayınlanan ‘Manşet+’ programına telefon bağlantısı ile katılarak, açıklamalarda bulundu.

Dün toplanan Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda ‘gergin’ bir ortam yaşandığına dikkat çeken Berova, muhalefet partilerin belli başlı konularda bazen tepki gösterebildiğini aktardı.

UBP’ye karşı bir hareket başlatıldığını düşündüğünü dile getiren Berova, hükümetin kurulmasıyla ilgili zor ve meşakkatli bir çalışma yapıldığını hatırlattı.

“HALKTAN SEÇİLEN BİR KİŞİNİN, GÖREVİNE SON VERİLMESİ HALK TARAFINDAN OLUR”

UBP Lefkoşa Milletvekili Hüseyin Özgürgün’ün istifasının ‘ret’ alması hakkında açıklamalar yapan Özdemir Berova, “Bir Milletvekilinin, halktan seçilen bir kişinin, görevine son verilmesi halk tarafından olur” dedi.

Cumhuriyet Meclis Genel Kurulu’nda, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit’in sunduğu araştırma önergesinin, gündeme ilk geldiği dönemde UBP olarak bir ön değerlendirme yaptıklarına ifade eden Berova, Özyiğit’in Cumhurbaşkanlığı seçiminde, desteklemiş oldukları Cumhurbaşkanı adayının kazanamamış olmasının neden olduğunu belirterek bu amaç doğrultusunda böyle bir önergenin sunulduğunu vurguladı.

UBP Milletvekili Berova, “Yenilgiyi kabullenememe içerisinde, böyle bir önerge gönderildi” diyerek bu konuya sıcak bakmadıklarını yineledi.

“UBP’YE SALDIRILMASINI ASLA KABUL ETMEYİZ”

“UBP’ye saldırılmasını asla kabul etmeyiz” ifadelerini kullanan Özdemir Berova, “Ekonomik sorunlar hala daha devam etmektedir. Pandeminin yarattığı ekonomik zorluklarda devam etmektedir. Her türlü eleştiriye açığız…” dedi.

Bugünkü Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nun nisaba takılıp takılmaması konusunda da konuşan UBP Milletvekili Berova, Meclise gireceklerini, UBP Genel Başkanı Ersan Saner’in bu konuyla ilgili tutumlarını açıklayacağını ifade etti.