UBP PM toplandı

UBP Parti Meclisi saat tüzük değişikliği gündemiyle toplandı.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Parti Meclisi, bugün saat 11.00’de tüzük değişikliği gündemiyle toplandı.

Konuyla ilgili Kıbrıs Postası’na bilgiler veren UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, tüzük değişikliği yönündeki önerinin Parti Meclisi’nden onay alması durumunda hafta içerisinde tüzük kurultayını gerçekleştirmeyi planladıklarını kaydetti.

Hasipoğlu, üyelere gerekli izahatların yapıldığını belirterek, “tüzüğün yürürlüğe girebilmesi için yetkili organ kurultaydır” dedi.

NE OLMUŞTU?

UBP Parti Meclisinin 25 Ağustos'ta yapılacağı duyurulan ve partide köklü reformlar öngören “tüzük değişikliği” konusunu görüşeceği toplantı, uzlaşıya varılamaması nedeniyle ertelenmişti.

Ulusal Birlik Partisi Merkez Yönetim Kurulu, 21 Ağustos’taki toplantısında, tüzük değişikliğini onaylayarak Parti Meclisi’ne sevk etmişti.

Tüzük değişikliği, “kurultayda oy verme ve sayım işlemlerinin 6 ilçede gerçekleştirmesi, kurultayda oy kullanabilmek için partiye kurultaydan asgari yüz seksen gün önce kayıt olma koşulunun yüz yirmi güne indirilmesi, genel sekreterlik görevinin kaldırılarak genel başkan yardımcılarının getirilmesi, partiyi genel başkan seçimi gündemiyle kurultaya götürme görevinin parti meclisine ait olması, olağan kurultayın iki yılda bir yerine üç yılda bir yapılması ve üç olağan kurultayda üst üste oy kullanmayan üyelerin üyeliğinin düşmesi” gibi düzenlemeleri içeriyor.

Öte yandan, Kıbrıs Postası'nın elde ettiği bilgilere göre tabandan gelen tepkiler üzerine, tüzük değişikliğindeki "Olağan Kurultayın 6 ilçede gerçekleşmesi" önerisinin, 2 ilçe olarak yeniden düzenlenmesi yönünde bir karar alındı.

Ancak bu konuda UBP'den henüz resmi bir açıklama gelmedi.