Kıbrıs Postası – Sosyal Medya

Geçitkale Havaalanı’nda uçuş yapan bir eğitim uçağının düşmesi sonucu iki kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili; Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan ve LTB Başkanı Mehmet Harmancı’dan açıklama geldi.

Kaza sonucu hayatını kaybeden Serkan Özcezarlı ve Hakan Çetinkaya’nın hava sporları konusunda son derece tecrübeli olduklarını dile getiren Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Özersay, “Hava aracının hangi nedenle düştüğünü araştırmak için bir ekip olay yerine gidiyor. Ulaştırma Bakanımız da şu anda olay yerindedir. Ailelerinin, yakınlarının, havacılık camiasının ve ülkemizin başı sağ olsun” dedi.

ATAKAN: "UÇAK BAKIMLARI TAMAMDI, PİLOTLAR DA TECRÜBELİ... KAZA SEBEBİ ÇALIŞMALARIN SONRASINDA NETLEŞECEK"

Ulaştırma Bakanı Atakan ise “Uçak bakımları tamamdı, pilotlar da tecrübeli... Sebebi çalışmalar sonrası netleşecek. Başımız sağ olsun” dedi.

LTB Başkanı Harmancı da konuyla ilgili açıklamada bulunarak, “Böylesi bir günde iki kardeşimizi toprağa vermek çok acı verici, ailelerine sabırlar dilerim, olayın tüm boyutları ile incelenmesini, eğer varsa bu alandaki eksikliklerimizin başka canlar yitirilmeden giderilmesini temenni ederim” ifadelerinde bulundu.

Editör: TE Bilisim