Engellilik alanında faaliyet gösteren Kamu ve Sivil Toplum Kuruluşları arası iş birliğini geliştirmek ve Yerel, Ulusal ve Uluslararası alanda bu kuruluşların bir araya gelerek kurabilecekleri yapılandırılmış diyalog mekanizmalarını belirlemek amacı ile Engeli Olan Bireyler ve Aileleri Gelişim Merkezi Derneği-EBAGEM ev sahipliğinde 10 Aralık 2021 Dünya İnsan Hakları Gününde Mersin'de “Sürdürülebilir Diyalog için Köprü” Uluslararası Engellilik Zirvesi birbirinden değerli Sivil Toplum ve Kamu Kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Romanya, Slovenya, Makedonya, Rusya, KKTC olmak üzere Avrupa ve Dünya’nın çeşitli ülkelerinden, Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden ve Mersin yerelinden olmak üzere birbirinden değerli 150’yi aşkın katılımcı bir araya geldi.

Zirve’ye KKTC’den, Cumhurbaşkanlığı Engelliler Komite Başkanı Ahmet AKDENİZ ve Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Dernek Başkanı Günay KİPRİT katıldı. 

Sunumlar ve engellilik alanında birbirinden değerli konuşmacılar tarafından gerçekleşen panel ve atölye çalışmaları ile devam etti.

Zirve’de öne çıkan bölümlerden birisi de; katılımcıların ‘Engellilik’ ve ‘Kapsayıcılık’ perspektifinde sürdürülebilir diyalog kurması ve işbirlikleri gerçekleştirmesi için 8 farklı ülkeden 34 kamu ve STK’nın posterlerinin sergilendiği Ağ kurma resepsiyonu idi.

Ayrıca KKTC Başkonsolosu Zalihe MENDELİ ve Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah YİĞİT makamında ziyaret edildi. Daha sonra Yenişehir Belediye Akademisi ziyaret edilerek, engelliler alanında yapılan çalışmalar hakkında ilgililerden bilgiler alındı.