Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ünal Üstel, 352 kilometrelik yolun projelendirilmesine başladıklarını ifade ederek, yakın bir zamanda ihaleye çıkacaklarını ve bu yolları 2 sene içerisinde tamamlamak istediklerini söyledi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ünal Üstel, Kıbrıs Postası TV’de Gökhan Altıner’in hazırlayıp sunduğu ‘Sabah Postası’ adlı programa canlı bağlantı ile katılarak, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Üstel, ülkenin sıkıntılı bir süreçten geçtiğine dikkat çekerek ülkenin kapanmasıyla büyük ve küçük esnafın sıkıntılar yaşadığını belirtti.

“ÖĞRENCİLER OKUL YURTLARINDA KALACAK, MALİYENİN SIRTINA YÜK BİNMEYECEK”

Nisan ayı içerisinde Türkiye’ye ve dış dünyaya, kriterler çerçevesinde, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin öngördüğü önerilerle esnafın biraz da olsa yüzünün güldürüleceğini söyleyen Üstel, ülkeye gelmesi beklenen son sınıf üniversite öğrencileri hakkında açıklamalarda bulunarak şunları söyledi:

“Üst Komite’nin önerileri doğrultusunda uçak sayılarında az bir artış yapıp, karantina koşuluyla getirip, mezun olmaları için öğretime başlatacağız. Başlangıçta yavaş yavaş komitenin önereceği öneriler doğrultusunda normal çalışma hayatına kazandıracağız. Gelen öğrencilerin büyük bir kısmı üniversitelerin yurtlarında kalacak. Yani oraya devlet ödeme yapmayacak. Herhalde dışarıda kalanlar öğrenciler için Başbakan böyle bir şey söyledi. Okul yurtları hazırlıklarını yapmıştır. Öğrencilerimizi yavaş yavaş buraya getireceğiz.”

“YOLLARIN 2 SENEDE TAMAMLANMASINI İSTİYORUZ”

Türkiye ile yeni imzalanmış olan protokole de değinen Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Üstel, mevcut olan üçüncü sınıf yolların yenileneceğini, toplamda 352 kilometrelik bir yolun projelenmesine başlandığını ifade ederek, önümüzdeki günlerde ihaleye çıkılacağını ve bu yolların 2 senede tamamlanmasını istediklerini belirtti.

GÜVENLİ YOL, IŞIKLANDIRMA, TABELALAR…

“Bütün bunların hazırlığı yapılırken bakanlık olarak da boş durmuyoruz” diyen Ünal Üstel, Girne-Lefkoşa yolu, araç sayısının en çok seyrettiği yol. Bütçe yetersizliğinden yapamadık. Benden önceki arkadaşın çıktığı ihale nedeniyle bozuk olan yerleri tamir ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Üstel, trafik tabelalarının yenileceğine, ışıklandırma sistemindeki arızaların giderileceğine ve güvenli seyahat için yol çizimlerinin yapılacağına da dikkat çekerek, önceliğin bölünmüş yollar ve mevcut ışıklandırmaların tamir edilmesi olduğunu aktardı.

“ERCAN HAVALİMANI’NIN İNŞAATI HIZLANDI”

Ercan Havalimanı’ndaki inşaatın hız kazandığına da işaret eden Üstel, konuyla ilgili şunları aktardı:

“Yaklaşık olarak yıl sonuna doğru biteceğini bize söylediler. Bitene kadar Ercan’ın mevcut terminalini güncelleştirmek amacıyla Nisan veya Mayıs ayından sonra dışa dönük açılımın yapılmasıyla beraber insanların gelebilmesi için çalışmalar başlattık. Güvenlik açısından sıkıntı olmayacak şekilde yapalım. PCR testi merkezlerini oluşturalım… Nisan sonu her şey iyi giderse tarifeli ve charter uçuşlar da başlayabilir.”

Kaynak:Kıbrıs Postası