Üstel: 65 yaş üstü 7 bin kişi ikinci doz aşısını daha olmadı

Sağlık Bakanı Ünal Üstel, 65 yaş üstü 7 bin kişinin daha ikinci doz aşısını olmadığını belirtti

Sağlık Bakanı Ünal Üstel, Bayrak Radyo Televizyonu’nda katıldığı programda 65 yaş üstü 7 bin kişinin daha ikinci doz aşısını olmadığını belirtti. Üstel, şu anda birinci doz aşıları yapmadıklarını ifade ederek sadece ikinci doz aşıların yapıldığını belirtti.

Üstel, birinci doz aşılara devam etmeleri durumunda ikinci doz için aşı eksilebileceğini belirtti. Üstel, Türkiye’den aşı gelmeye devam edeceğini kaydederek bugüne kadar Türkiye’nin KKTC’yi yalnız bırakmadığını bundan sonra da bırakmayacağını belirtti.

Üstel, ülkede turizmi, eğitimi başlatamamaları durumunda ekonomik olarak büyük sıkıntılar yaşanacağını söyledi. Halktan kurallara daha çok riayet etmesini istediğini de kaydederek bu pandemiyi halk ile beraber aşacaklarını söyledi.

Güneyden hakkımız olanın üçte biri sayıda aşıyı alabildiklerini de kaydeden Üstel, 17 sağlık merkezi ve belediyelerden de destek alarak aşıları yaptıklarını söyledi. Dijital sisteme geçerken bu düzeni tüm merkezlere yaymak istediklerini belirtti.

Üstel sözlerine şöyle devam etti: Risk faktörü taşıyan esnaflar ve sektörler vardır. Türkiye ve dünyadaki kriter yaş ve kronik hasta yönündedir. Ülkemizde kronik hastaların toplam rakamı yoktur. Doktor arkadaşlarımızın yaptığı veriler neticesinde bunlara ulaşabiliyoruz. Şu anda 65 yaş üzerine baktığımızda 7 bin kişi daha 2. Faz aşı olmayan kişi vardır.”